Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pentru perioada urmatoare se anunta ninsori, intensificari ale vantului, ceata si polei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Incepand de duminica, vremea va fi geroasa

Vremea nu va fi prietenoasa in urmatoarea perioada, anunta meteorologii. Pentru urmatorul interval, sunt anuntate precipitatii, pe arii extinse, sub forma de ninsoare si temperaturi in scadere. Daca pentru acest sfarsit de saptamana meteorologii anunta temperaturi cu valori maxime intre 0 si 3 grade si minime de pana la minus 6 grade Celsius, incepand de duminica, vremea se va raci accentuat. Meteorologii prognozeaza vreme rece, geroasa noaptea si dimineata, cu temperaturi care vor scadea pana la -12 grade. Avand in vedere prognoza anuntata, reprezentantii Comitetului judetean de iarna avertizeaza conducatorii auto in ceea ce priveste prevenirea producerii de accidente rutiere si iesiri in decor.

Vizibilitate redusa in Pasul Prislop

Un alt aspect de care trebuie sa tina seama conducatorii auto cand pornesc la drum este vizibilitatea scazuta. Din cauza cetii, vizibilitatea este redusa pe mai multe artere de circulatie din judet, cele mai mari probleme fiind inregistrate pe DN 18, in Pasul Prislop. In Pasul Gutai si in zona Viseu stratul de zapada de pe carosabil ajunge la un centimetru. De asemenea, pe drumuri judetene DJ 187, Leordina-Poienile de Sub Munte, DJ 185 Petrova-Valea Viseului, DJ 188, Bogdan Voda-Viseu de Sus, DJ 109 F, Baba-Coroieni-Targu Lapus-Baiut, DJ 184 la Cavnic, in zona partiilor de schi, Pasul Rotunda si Pasul Roata, DJ 109 F Cavnic-Budesti, si pe drumul care face legatura dintre Miresu Mare si Somcuta Mare s-a format polei.

Pregatiri pentru situatii de urgenta

Comitetele locale au fost avertizate de Sandu Pocol, prefectul judetului, sa fie pregatite pentru situatii de urgenta, sa poata interveni in cel mai scurt timp in cazul in care situatia o va impune. Solicitarea a fost facuta dupa ce Institutia Prefectului a primit o informare de la Administratia Nationala de Meteorologie si Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerul Mediului si Padurilor in care sunt vizate fenomene de intensificari ale vantului, respectiv precipitatii sub forma de ninsoare. Informarea meteorologica este valabila pentru intervalul 21 ianuarie, ora 18 – 23 ianuarie, ora 23. In adresa se mentioneaza faptul ca, in intervalul 21-23 ianuarie, va ninge abundent si vantul se va intensifica, viscolind zapada.

In calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Sandu Pocol, prefectul judetului, a solicitat pregatirea pentru interventie a angajatilor societatilor care asigura si intretin pe perioada de iarna drumurile  nationale si judetene pentru a asigura desfasurarea traficului rutier. Avand in vedere prognoza anuntata, dar si faptul ca urmeaza o perioada de week-end, prefectul a solicitat Serviciului Politiei Rutiere Maramures sa ia toate masurile pentru a evita aparitia blocajelor in trafic, mai ales in zonele turistice. De asemenea, administratorii partiilor de schi au fost avertizati sa ia masuri pentru a curata parcarile din apropierea acestora.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns