Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lumea nu se prea inghesuie la reducerile de sezon

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pana acum doar 23 de firme din Baia Mare au depus solicitari de soldare

[slideshow id=5808]

Ca situatia nu este deloc roz o arata si faptul ca desi unele magazine au facut reduceri insemnate de pret, lumea nu se inghesuie sa faca cumparaturi vestimentare. Nici chiar preturile mici nu i-au tentat. Vanzarile sunt slabe, se plang comerciantii, in timp ce cumparatorii sustin ca reducerile sunt un truc menit sa momesca clientii.

“In unele magazine se practica o falsa reducere de preturi. Pe o eticheta noua se inscrie un pret mai mare decat cel initial, acesta se bareaza iar mai jos apare sau pretul anterior reducerii sau, in unele cazuri, un pret chiar mai mare. Asa inteleg unii comercianti sa faca reduceri. Desigur nu poti generaliza, sunt si comercianti cinstiti”, ne-a declarat un cetatean. Comerciantul poate jongla cum doreste cu preturile, de aceea cumparatorul trebuie sa deschida bine ochii inainte de a cumpara ceva. In aceste conditii, nu e de mirare ca desi ne aflam in plin sezon de reduceri, baimarenii nu se inghesuie la cumparaturi. Conform legii, in perioada 15 ianuarie-15 aprilie, magazinele pot organiza vanzari de soldare pentru produsele sezonului toamna-iarna. In lista de reduceri pot fin incluse confectiile, tricotajele, incaltamintea, tesaturile, produsele de marochinarie, incaltmintea, articolele sportive, mai putin produsele alimentare. Procentele de ieftinire sunt de pana la 70%.

Amenzi pentru nedepunerea solicitarilor de soldare

Ioan Brezoscki, sef Serviciu Comercial al Primariei Baia Mare, ne-a informat ca pana acum doar 23 de firme au depus solicitari de soldare. Agentii economici care nu respecta aceasta procedura nu pot face reduceri de sezon, in caz contrar ei riscand amenzi destul de mari, a mai subliniat interlocutorul. Obligatia lor este de a prezenta lista cu produsele supuse soldarii si cu preturile aferente, a adaugat Brezoschi.

Dupa un raid prin magazinele baimarene am constatat ca reduceri importante de pret s-au operat la imbracamintea din blana, la confectii, tricotaje dar si la incaltaminte. De exemplu, o vesta din blana ce costa 80-100 lei acum poate fi achizitionata la jumatate de pret, pulovere de iarna de 30-60 sunt acum cu pana la 50% mai ieftine. Insa trebuie spus ca modelele mai noi nu au reduceri insemnate, ci in general lucrurile mai greu vandabile sunt ieftinite mai mult. Mari reduceri au aplicat si magazinele de incaltaminte, de 40 chiar 70 de procente. Acum este momentul de a cumpara cizme sau ghete din piele, pentru ca desi sezonul lor se apropie de sfarsit, ele vor prinde bine in viitor. Ar mai fi de precizat ca cetatenii au la dispozitie si magazinele virtuale. De acolo pot achizitiona tot felul de produse pentru ca site-urile abunda in astfel de oferte. Preturile nu sunt  prea mari, singurul dezavantaj este ca nu ai posibilitatea sa “cantaresti” inainte produsul de a-l achizitiona si sa te convingi ca ceea ce ti se vinde este de calitate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns