Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Camera de Comert a gazduit lansarea unui proiect transfrontalier privind problemele pietei muncii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sunt implicate trei tari – Romania, Ungaria si Ucraina

[slideshow id=5852]

Camera de Comert si Industrie Maramures a gazduit conferinta de lansare a proiectului transfrontalier “Ghid european de locuri de munca Carpathia”, in care sunt implicate trei tari: Romania, Ungaria, Ucraina. In cadrul acestui proiect, Camera de Comert Maramures este beneficiar, avand ca parteneri institutia similara din  Borsod-Abaúj-Zemplén (Ungaria) si Fondul de Suport Transcarpatian al Intreprinderilor “Fond TES” (Ucraina).

Proiectul urmareste configurarea unui sistem de informatii cu privire la problemele pietei muncii, formarii profesionale, calificarile si oportunitatile locurilor de munca in zona transfrontaliera comuna prin proiectarea, dezvoltarea si integrarea unui portal online multilingv de informatii pentru a compara profilurile locurilor de munca, precum si perfectionarea profesionala, cu scopul initierii unui transfer transfrontalier de cunostinte si experienta in activitatile de retea. “Obiectivul general al acestui proiect este intensificarea cooperarii in regiunea transfrontaliera comuna, prin implementarea de instrumente relevante menite sa sprijine dezvoltarea pietei muncii. Se doreste crearea unui sistem informational despre problemele pietei muncii, cursuri de instruire, calificare, oportunitati de munca in zona transfrontaliera”, a afirmat Maria Morcovescu, managerul de proiect, director general al CCI Maramures.

Valoarea proiectului- 508.616 euro

Grupul tinta il constituie anagajatii celor trei parteneri implicati in proiect, cel putin 17.500 de utilizatori ai portalului web in perioada de implementare a proiectului, cel putin 250 de persoane care vor participa la cercetarea online cu privire la functionalitatea platformei web. Se doreste ca minim 500 de persoane sa beneficieze de informatii, iar alte 90 sa participe la conferinte si cursuri de instruire. Au prioritate persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, absolventii, actorii implicati in plasarea si ocuparea fortei de munca, institutiile de invatamant, ONG-urile etc. Despre activitatile ce se vor derula au vorbit si Andriy Vartsaba si Zsolt Nemeth, managerii de proiect din Ucraina si Ungaria. Valoarea proiectului este 508.616 euro, din care 89% reprezinta fonduri nerambursabile. La intalnire au mai participat reprezentanti ai Prefecturii, Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca, Inspectoratului Teritorial de Munca, Agentiei de Prestatii Sociale, Inspectoratului Scolar, ai unor licee si universitati baimarene.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Inacceptabilul sfârşit

Asculta acest articol E normală întrebarea pe care şi-o pun toţi observatorii vieţii politice, de ce la câteva zile după