Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Desi au 65 si 71 de ani, Elisabeta si Mircea Dragos se iubesc la fel ca in prima zi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De Dragobete, seniorii de la Centrul Caspev au vorbit despre ce inseamna dragostea

[slideshow id=5899]

Dragobetele a fost sarbatorit, ieri, de multe cupluri tinere. Dar dragostea nu i-a ocolit nici pe seniorii de la Centrul Caspev din Baia Mare. Au avut loc momente de poezie, recitate de catre elevii C.N. “Vasile Lucaciu” si ai Scolii nr. 12 din Baia Mare, dar si de catre seniori. Corul “Crizanteme”, dirijori Rodica Banescu si Domnica Damsa, au incantat spectatorii cu romante. Coordonatoarea actiunii, Dorina Pop, sustine ca a dorit sa sarbatoreasca Dragobetele pentru ca, indiferent de varsta dragostea domneste peste tot. Romulus Filip a prezentat volumul de epigrame  – “Filipice II”, fiind felicitati de colegii Clubului de epigrame “Spin” pentru frumoasa varsta de 75 de ani, pe care a implinit-o in aceasta luna. Cu totii am aflat ce insemna “iubirea neconditionata”, de la psihologul Elena Bilt.

Printre cuplurile prezente in sala si care se purtau mai tandru s-au aflat si Elisabeta, 65 de ani si Mircea Dragos, 71 de ani.  Isi aminesc cu mare drag ziua in care s-au cunoscut. “Au trecut foarte multi ani de cand ne-am cunoscut si ma bucur ca suntem o familie fericita si inchegata. Pe vremea aceea baiatul trebuia sa iti faca curte, pentru a te cunoaste mai bine, dupa care sa te ceara de la parinti. Asa a fost si la noi. Ne-am placut de la prima vedere. Asa ca la scurt timp ne-am casatorit”, povesteste cu o licarire de lumina in ochi Elisabeta.

Toleranta si increderea, cheia succesului

Sunt admirati de toata lumea si este greu sa nu ii indragesti atunci cand ii vezi tinandu-se de mana. Se iubesc la fel ca in prima zi si incearca sa isi faca pe plac unul altuia, se tolereaza reciproc. Aceasta este cheia succesului unei casnicii fericite si longevive. Acum, cand au ajuns la pensie, sotii Dragos isi doresc doar sa fie sanatosi si sa le dea Dumnezeu putere sa viziteze cat mai multe tari. Cea mai frumoasa amintire o au de la ultima excursie de care au avut parte anul trecut, in aprilie.

In Venetia, orasul iubirii

Au fost in Venetia, orasul iubirii, si spun ca nimic nu este mai frumos decat sa ai alaturi de tine persoana iubita, sa ai cu cine sa te bucuri atunci cand esti fericit si sa plangi cand tristetea te copleseste. De altfel, a fost cel mai frumos cadou pe care si l-au facut reciproc cei doi soti< circuitul “Vara Europeana. Au vizitat Venetia, Milano, Coasta de Azur, Monte Carlo, au ajuns in Muntii Alpi, in statiunea Chamonix, in Geneva, Berna, Zurich. “A fost foarte frumos, dar anul acesta am ales un alt circuit< “Campul de lalele din Olanda”, pentru perioada 15 – 24 aprilie. Ne-am propus sa vizitam tot ce putem pentru ca suntem trecatori pe acest pamant si ramanem cu amintirile”, povesteste cu mare placere Mircea Dragos.

Mircea iubeste poezia

Se completeaza reciproc. Iar daca, in mod normal, femeile sunt mai visatoare din fire, de aceasta data lucrurile stau altfel. Mircea Dragos iubeste poezia, muzica romantica, in timp ce Elisateba a fost profesoara de chimie. Si-a inceput activitatea in invatamant in Seini, dupa care la Liceul nr. 1 si la C.N “Mihai Eminescu”, de unde s-a si pensionat. Mircea a cochetat cu cinematografia, dar a lucrat si la Muzeul de Istorie.

Elisabeta il rasfata cu… meniuri alese

Elisabeta il rasplateste cum stie mai bine. Nu uita niciodata ca este un gurmand. “Ii place sa manance, asa ca stiu ca  il pot cuceri de fiecare data cu mancaruri fine, alese si atent gatite. Clatite cu ciocolata sau alte preparate sunt pe placul lui”, este ferm convinsa aceasta. Au trecut cu bine peste toate, iar cea mai mare durere este ca Dumnezeu nu le-a daruit un copil. Cu toate ca nu au copii, acum de bucura de nepotii si stranepotii din partea fratilor lor. Cei mici ii fac sa fie increzatori, mai ales ca pe unii se straduiesc sa ii creasca cu multa dragoste, stransa in inimile lor, si pregatita sa fie daruita.

Spera ca tinerii sa le urmeze exemplul, sa fie fericiti si mai presus de toate sa invete sa respecte si sa se faca respectati, sa nu uite sa iubeasca, indiferent de moment. Doar asa lumea va fi mult mai buna, iar grijile si necazurile palesc in fata iubirii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns