Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Frumoasa surdo-muta din Maramures: Bianca Stanciu nu aude muzica, dar danseaza pe ritmurile pe care le simte in podea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tanara se perfectioneaza in prepararea torturilor

[slideshow id=5930]

Traieste intr-o lume fara niciun sunet. Cu toate ca in jurul ei este foarte mult zgomot, Bianca Stanciu nu poate sa auda nimic. Se viseaza o printesa, o fata ca oricare alta, care isi doreste sa reuseasca in viata. Sa se indragosteasca de un om care sa o iubeasca, asa cum este ea< surdo-muta. Insa repede se trezeste la realitate. Am aflat care ii sunt planurile de viitor prin “traducerea” pe care a facut-o Stela Debreceni, referent social si totodata singurul interpret mimico-gestual din municipiul nostru.

O lume care se sperie in momentul in care ea incepe sa gesticuleze. Se foloseste de limbajul mimico-gestul pentru a se face inteleasa. Citeste de pe buzele oamenilor, danseaza pe ritmurile pe care le simte in podea. Are doar 19 ani, este din Cavnic si a participat la Miss Tacerea. “A fost foarte frumos. M-am simtit ca o regina, cu toate ca am ocupat doar locul 17. A fost o experienta care mi-a redat increderea in mine”, povesteste prin limbajul semnelor Bianca.

Se perfectioneaza in prepararea torturilor

Ii place sa citeasca si chiar sa “asculte” muzica. Danseaza in pasi de vals si spera sa isi deschida propria cofetarie. Acolo va putea sa dea frau liber imaginatiei. “Acum urmez cursurile Scolii de Arte si Meserii din Cluj. Imi plac dulciurile si am invatat multe retete de la mama, dar si de pe Internet. Torturile ma inspira. Pot face pentru nunti, botezuri sau pentru alte evenimente importante. Sper sa ma perfectionez pe acest segment”, a mai adaugat frumoasa bruneta.

Familia nu a tradat-o niciodata

Daca la prima vedere multi o considera foarte frumoasa si doresc sa o intalneasca, unii o ocolesc cand isi dau seama ca sufera de un handicap. “Parintii meu sunt surdo-muti. Doar fratele meu mai mic, de 13 ani, nu sufera de acest handicap. Ma bucur pentru el, pentru ca nu trebuie sa treaca prin ignoranta cu care te privesc cei din jur. Poate sa faca lucruri pe care eu nu pot in prezent. Dar sunt increzatoare. Stiu ca intr-o zi voi putea sa ma fac placuta, prin felul meu de a fi. Lumea nu trebuie sa se sperie de noi, atunci cand incepem sa comunicam prin semne. Pare, poate, o metoda mai agresiva, dar suntem si noi oameni, la fel ca cei din jur”, ne asigura Bianca.  Pana una alta familia ii sta mereu aproape, dar si prietenii, cei care au invatat sa o indrageasca asa cum este ea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns