Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De ce ii iubim si de ce ne iubesc?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Femeilor le place sa se simta iubite si indragim barbatii pentru ca ne pot reda increderea in noi

[slideshow id=5955]

Din cand in cand avem nevoie de povesti adevarate de iubire care sa ne readuca increderea in forta iubirii ce pare a fi depasita astazi de alte “forte” care au mai putina legatura cu latura noastra afectiva si, totusi, ne influenteaza puternic existenta si, evident, relatia sentimentala. Iubirea este, insa, o forta ce poate “lovi” oricand si in oricine, chiar si la varste inaintate, si chiar in cei mai sceptici oameni. Oare nu tocmai acesta este farmecul iubirii? Te surprinde si te rascoleste fara sa faca discriminari. Iar pentru ca este Martie, luna martisorului, nu ar avea niciun farmec fara ei, barbatii, am sa revin la sentimente mai bune in incercarea de a afla: De ce ii iubim si de ce ne iubesc?

De ce merita sa-i iubim?

In primul rand, pentru ca fara barbati n-am mai fi femei. Am fi doar un gen ambiguu, perfect capabil sa-si planga de mila si perfect in stare sa-si poarte de grija. Apoi, calmul aparent si nervozitatea prost ascunsa, adica exact mofturile care ne dau farmecul inconfundabil, ar disparea inghitite de o apatie si o blazare care ne-ar banaliza cu totul. Ii iubim pentru ca avem nevoie de privirile lor absente, uneori, si experte, alteori, cand ne ne pot reda increderea in noi. Pentru ca se ofera sa faca muncile mai grele in locul nostru, dar nu insista. Pentru ca isi conserva prospetimea sufleteasca si pot iubi si la 90 de ani, scolareste, scolarite de 18 ani. Fiindca au o naivitate copilaroasa in gesturile de tandrete. Pentru ca, langa ei, putem fi slabe si puternice in acelasi timp, fara ca lor sa li se para ciudat. Pentru ca au grija sa nu ne lipseasca de nimic din ce-i omenesc: bucuria, durerea, tristetea, furia, revolta, rasul si plansul. Pentru ca ne fura mintile atunci cand am avea mai multa nevoie de ele si ni le inapoiaza in cel mai nepotrivit moment. Pentru ca ne mint ca sa ne protejeze si ne spun adevarul ca sa ii iertam. Pentru ca uneori ne ridica in al noualea cer si ne plonjeaza apoi de sus, in picaj, pentru a ne recupera in al 12-lea ceas si a ateriza la intamplare, poate intr-un lan copt, poate pe un camp de urzici… Pentru ca ne completeaza intr-un fel absurd, de neinteles. Pentru ca, prin ei, putem conduce lumea, fara sa ne asumam si riscurile…

Ce este femeia?

Oscar Wilde pune o caramida la baza teoriei, potrivit careia e greu sa cuprinzi natura feminina. El spune ca “femeile sunt creaturi menite sa fie iubite, nu intelese”. Ma inclin, maestre!

E mama, iubita, amanta sau toate la un loc? E capabila sa ucida la fel de bine pe cat stie sa iubeasca?

Pentru unii barbati, femeia este doar o fiinta a carei menire este doar satisfacerea partenerului masculin. Pentru altii, femeia este mama, icoana impregnata in suflet si minte. Pentru multi, femeia este un mister aparte, care te ridica sau te coboara, este inger si demon.

…dar barbatii?

Barbatii nu sunt intotdeuna chiar asa de sinceri pe cat vor sa para. Cu siguranta, ne dorim de multe ori sa patrundem in mintea lor sa vedem ce ascund. Ai vrea sa-i citesti din priviri in momentele de tacere, esti curioasa sa afli daca acel “Te iubesc” a fost sincer ori daca florile sunt daruite cu dragoste sau dintr-un sentiment de vinovatie.

Ce spun celebritatile despre dragoste?

Mel Gibson, de exemplu, ca un barbat experimentat si trecut prin viata, crede ca a inteles ceva din ceea ce isi doreste o femeie: “Dupa 20 de ani de casnicie incep sa ma apropii de adevar. Si cred ca raspunsul se gaseste undeva intre conversatie si ciocolata. Femeia adora sa vorbeasca si iubeste ciocolata. ~n concluzie, femeia prefera chiar ciocolata conversatiei, dar imi place sa cred ca femeia iubeste si barbatul care ofera si altceva, nu numai ciocolata.

Michael Douglas si-a intalnit sufletul pereche dupa 56 de ani de existenta. S-a indragostit de Catherine Zeta Jones dupa ce a vazut-o in “Masca lui Zorro” si cum norocosul il cunostea pe Antonio Banderas, l-a rugat pe acesta sa i-o prezinte pe frumoasa actrita. Ce replica a folosit pentru a o cuceri? Asta chiar suna ciudat si daca nu as fi vazut declaratiile amandurora nu as fi crezut. I-a spus pur si simplu: “Vreau sa fiu tatal copiilor tai”. Simplu, la obiect, eficient…

“Adevarata iubire este oferita de barbatii inteligenti”

Talida Kozma, consilier asistent in cadrul CJ

Barbatii sunt jumatatea din intreg, acea parte care uneori ne supara, ne face sa fim mai intelegatoare, mai tolerante. Cu toate astea sunt mesteri in a transforma supararile in bucurii, prin gesturi simple menite sa tinteasca unde trebuie. Pt. toate astea ii iubim si de nu , trebuie sa recunoastem ca viata nu ar fi la fel de frumoasa fara ei.

Mircea Man, presedintele CJ Maramures

Femeile adevarate din viata mea sunt trei: mama, sotia si fiica. Ele ma inteleg, ma rasfata si ma inconjoara cu toata iubirea de care are nevoie un barbat. Imi dau incredere si energia de care am nevoie in fiecare zi. De altfel, toate femeile au un rol extrem de important in viata barbatilor, indiferent unde sunt ele: acasa sau la serviciu. Inteligenta, frumusetea, blandetea si zambetul lor sunt indispensabile pentru fiecare barbat. Iar pentru asta, merita sa fie apreciate, intelese si, mai ales, iubite.

Comisar sef Viorica Marincas, adjunct al sefului Politiei Baia Mare

Trebuie sa iubim barbatii de langa noi pentru ca ne place sa credem ca sunt barbati in adevaratul sens al cuvantului. Pentru ca sunt tandri atunci cand meritam si pentru ca ne respecta demnitatea, sufletul si libertatea. Pentru ca au incredere in noi. La randul lor, barbatii trebuie sa ne iubeasca pentru ca au nevoie de noi, ii uimim cu puterile noastre, luptam pentru lucrurile in care credem, aducem idei, bucurie, speranta si dragostea de care au nevoie. :i pentru ca suntem puternice si atunci cand se crede ca nu ne-a mai ramas puterea de a merge mai departe.

Ludovica Parvu, consilier municipal

Trebuie sa ne iubim pentru ca acesta e sensul si ratiunea vietii. Fara dragoste, nimic nu se construieste. Femeile au mereu rezerve de iubire, dar au si sete de iubire. Sufletul meu este si acum plin de dragoste, pentru ca reinvie in fiecare primavara, asa cum natura se trezeste la viata.

Gabriel Zetea, consilier judetean

Femeile trebuie iubite in mod obligatoriu. De obicei, adevarata iubire este oferita de barbatii inteligenti. Ceilalti nu stiu sa aprecieze misterul si frumusetea dragostei adevarate pe care ti le pot oferi o femeie atunci cand simte ca este iubita.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns