Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maramuresul, mai tare ca Bucurestiul – au spus la unison ambasadorii din Irak, Emiratele Arabe Unite si Macedonia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Judetul nostru depaseste Capitala ca importanta si interes

[slideshow id=6095]

“Sunteti oameni primitori”, “aveti locuri minunate si oferte atractive de afaceri, mai ales in constructii si turism”, “este pacat ca lucrurile minunate pe care le-am vazut aici, multi dintre romani si straini nu le stiu”, au spus oaspetii de talie internationala prezenti in Maramures in aceste zile. Este vorba de ambasadorul Irakului – Excelenta Sa Mohammed Saeed Al-Shakarchi, al Macedoniei – Ljupco Arsovski si ambasadorul Emiratelor Arabe Unite – Excelenta Sa Yacoub Yousif H. Alhosani. Acestia au venit impreuna cu sotiile lor, la invitatia consilierului local Vasile Vlasin, care a explicat ca a vrut sa le prezinta diplomatilor oportunitatile de afaceri din judet, dar , mai ales sa favorizeze astfel  atragerea unor investitii importante in Maramures.

“O mare parte din investitiile facute pana acum in Romania de aceste tari se vor indrepta spre Maramures. Va asigur acest lucru pentru ca am vazut cat de mult i-a fascinat pe distinsii ambasadori ceea ce au vazut aici, deci foarte multe varinte in ce priveste incheierea unor parteneriate economice. Asta pentru ca cei trei ambasadori sunt convinsi ca Maramuresul este mai tare ca Bucurestiul“, a declarat pentru Informatia Zilei, Anton Caragea, directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica din Romania, cel care a tradus discursurile in limbile engleza si franceza.

Fascinati de frumusetea zonei

“Am gasit aici lucruri care sunt foarte necesare in Irak. Iar in calitate de ambasador sunt interesat de tot ceea ce poate sa dezvolte o relatie bilaterala si toate oportunitatile economice pentru Irak”, a spus Excelenta Sa Mohammed Saeed Al-Shakarchi.

“Faptul ca am vizitat fabrici la cele mai inalte standarde europene in aceasta zona a Romaniei mi se pare un adevarat miracol”, a precizat Ljupco Arsovski, ambasadorul Macedoniei.

“Nu ma asteptam la o primire atat de calduroasa. Este pacat ca aceste lucruri minunate pe care le-am vazut,  multi dintre romani si straini nu le stiu. Maramuresul merita mai mult si trebuie promovat asa cum merita”, a precizat Excelenta Sa Yacoub Yousif H. Alhosani, ambasador al Emiratelor Arabe Unite.

Interesati de Aeroport si Uzina de Apa din Baia Mare

Au fost pe rand la statiunea Suior, pe domeniul schiabil din Cavnic, au aflat potentialul zonelor turistice din Maramuresul istoric, Sighet si Borsa. Frumusetea zonei i-a impresionat, insa au recunoscut ca… drumurile din judet i-a obosit… din cauza gropilor.

Propuneri certe de colaborare

Dincolo de impresii, au fost lansate si propuneri de colaborare. Exista interes in jurul Aeroportului International Baia Mare, Uzina de tratare a apei, Partia Olimpica din Borsa si multe altele. Se doreste chiar infiintarea unei Agentii de Dezvoltare in Baia Mare, coordonata de consilierul local Vasile Vlasin, care sa faciliteze direct relatii cat mai stranse si de durata intre partenerii din Maramures si din cele trei tari.

Intrebat despre importanta organizarii unei asemenea vizite in Baia Mare, Vasile Vlasin ne-a declarat: “Aceasta vizita inseamna, in primul rand, deschiderea judetului catre zonele foarte potente din punct de vedere financiar. Sunt convins ca vor urma investitii extrem de importante pe termen lung”.

Oficialii straini au petrecut o noapte si la manastirea Barsana, iar la Sighe, dupa primirea facuta de primarul Eugenia Godja si discutiile cu cei mai importanti oameni de afaceri din zona, distinsii oaspeti au avut parte de un spectacol de muzica populara specific maramureseana.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns