Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Miel umplut suspect, dezamorsat de genisti pe aeroportul baimarean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O echipa de genisti din cadrul Sectiei SRI Maramures a dezamorsat ieri un pachet suspect, impachetat intr-o plasa de rafie, aparent abandonat pe Aeroportul Baia Mare. Pachetul, care cantarea peste cinci kilograme si emana un miros deosebit de apetisant, a fost observat de un calator al unui zbor Air Ungaria & Ucraina, care a alertat imediat fortele de ordine.

“Am intervenit in dispozitiv, dupa ce am securizat zona si am indepartat curiosii si flamanzii, intrucat pericolul unei explozii era ridicat. Primul genist trimis in apropierea pachetului suspect a confirmat ca prapurele era amorsat, ceea ce insemna ca trebuia sa actionam imediat pentru dezamorsare”, a precizat pentru trombon.ro maiorul Anghel Abombaloaiei, seful echipei care a dezamorsat mielul. Genistii au reusit sa rezolve problema mielului umplut folosind metoda capacului. Specialistii sustin ca mielul continea 12 nuclee ovoide, care s-ar fi propagat in multime in momentul detonarii.

“Am fost la un pas de o catastrofa. In cariera mea am mai vazut astfel de dispozitive improvizate, cu drob si nuclee ovoide, si va pot spune ca efectele unei astfel de masinarii infernale sunt aproape de neconceput. Mii de raniti, pagube materiale uriase. Baia Mare, orasul Tautii Magheraus, cu toate catunele apartinatoare, dar si Recea ar fi fost cu siguranta rase de pe fata pamantului”, a completat vizibil afectat Anghel Abombaloaiei.

Suspectii principali sunt fundamentalisti gastrici

Pana in prezent nu exista informatii asupra autorului atentatului cu miel umplut de pe aeroportul baimarean, insa surse din SRI sustin ca ar fi vorba de gruparea vegetariana Al-Qarota, care a declarat si declansat in urma cu doua saptamani Jihadul impotriva alimentelor traditionale de Pasti.

“Acesti indivizi extrem de periculosi, grupati in organizatia Al-Qarota, desfid valorile traditionale, milenare, ale poporului nostru, militand pentru o dieta strict vegetariana. Fanaticii Al-Qarota spun ca din moment ce Iisus e Mielul trimis de Dumnezeu in mijlocul Lupilor, pentru a le lua pacate, omul nu trebuie sa consume carne de miel si nici alte alimente de origine animala”, sustine analistul militar anti-terorism Aladin Acatist, expert in fitofagie si lupta impotriva extremismului culinar.

IPJ Maramures a declansat cercetarile, sperand sa dea de urma atentatorilor. Fundamentalistii gastrici sunt o prezenta tot mai sesizabila in Maramures, avand in vedere faptul ca aici puterea de cumparare a scazut dramatic. Ei tind sa actioneze clandestin, racoland minti tinere, necultivate, pentru a comite atentate, preponderent culinare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns