Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campania electorala pentru primaria Baii Mari – a inceput, dar lipseste cu desavarsire!

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asa-numitele alegeri pentru primarul de Baia Mare se afla intr-un ciudat soi de campanie electorala dinspre candidati inspre baimareni. Peste vreo saptamana, locuitorii orasului ar cam trebui sa se prezinte la vot. Numai ca… de abia azi mai are loc o sedinta deindata la Consiliul Municipal pentru a se vota o hotarare prin care sa se identifice resurse financiare apte a genera alegerile. E atata tevatura si aiureala ca nici macar limbajul de lemn nu e apt sa descrie situatia creata in jurul acestor alegeri. Guvernul ar fi putut stopa halucinanta aiureala a sedintelor deindata prin care consilierii incearca sa gaseasca legal bani – printr-o hotarare de Guvern care ar fi anulat alegerile. Premisele acesteia erau perfect justificate. Probabil ca ministrii, cu Boc in frunte, s-au simtit amenintati de vorbele de clasa ale liderului PNL, Crin Antonescu. Acesta a amenintat (nici mai mult si nici mai putin) cu boicotarea lucrarilor Parlamentului si cu forurile europene – daca nu vor fi alegeri in Baia Mare. Ca sa vezi ce ambat are liderul PNL. Nici prin cap nu i-a trecut acestuia ca alegerile trebuie sa aiba si o baza legala. Pe Antonescu il intereseaza pariul lui cu unul dintre candidati sa fie victorios. Probabil urmareste sa arate PNL-ului si PSD-ului ca se pricepe la a importa oameni apti sa castige competitii electorale. Daca acest Crin Antonescu s-ar fi prezentat in alegeri cu un “produs politic” marca PNL Maramures (ori Baia Mare), sa zicem ca l-am fi inteles. Dar asa… nu putem decat sa-l plangem pentru postura ridicola in care se afla.

Sigur ca am fi nedrepti daca nu am atentiona si haosul din PDL-ul local care a propus un om de toata stima ca si candidat, dar care ca bazin electoral va avea o cota parte strict din nucleul dur al PDL. Nu aaa se face politica electorala.

Daca si-n alegerile din 2012 partidele politice vor fi la fel de performante, usile victoriilor electorale se vor deschide inspre candidatii la vot.

In aceasta perioada ar trebui sa-i indemnam pe baimareni sa se prezinte la urne in numar cat mai mare.

Nu putem face acest lucru din pricina ca habar n-avem cand vor avea loc alegerile sau daca vor avea loc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

O dispută eternă

Asculta acest articol Poate că nu este tocmai falsă supoziţia liderilor liberali că întrunirea PDL de la Turnu Severin a