Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pentru ca nu au cu ce garanta, firmele nu se inghesuie sa-si esaloneze datoriile

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Societatile maramuresene nu se inghesuie sa-si depuna cereri de esalonare a datoriilor la bugetul statului. De aproximativ doua saptamani de cand exista aceasta posibilitate, in Maramures doar 18 firme au depus astfel de solicitari, a precizat Virgil Munteanu, sef Serviciu Control Coordonare Colectare Venituri din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Maramures. Aceasta, deoarece daca vechea legislatie defavoriza bunii platnici, acum ea este mai restrictiva.

“Conditiile sunt mai stricte si foarte putini se incadreaza in conditiile ce trebuie indeplinite”, a subliniat interlocutorul.

Se cer garantii de pana la 40% din datorii

Cei care vor sa beneficieze de esalonarea datoriilor trebuie sa depuna garantii cuprinse intre 10 si 40% din valoarea restantelor, in functie de durata esalonarii. Conditiile pentru a beneficia de aceasta pasuire sunt ca firmele sa fi depus toate declaratiile fiscale la termen, sa faca dovada viabilitatii firmei (sa existe front de lucru, comenzi, astfel incat sa se poata asigura plata ratelor), sa nu se afle in procedura de insolventa sau dizolvare, a afirmat Virgil Munteanu. Pe perioada esanorii datoriilor se percep si dobanzi de 0,03 respectiv 0,04% pe zi. Cu cat este mai lichida garantia, nivelul dobanzii este mai redus. Esalonarea la plata poate fi facuta pe o perioada de maxim cinci ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns