Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL a contestat componenta sectiilor de votare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Organizatia judeteana a PDL, prin presedintele Mircea Man, a depus o contestatie la Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) privind  componenta birourilor electorale ale sectiilor de votare. PDL contesta regula dupa care  s-au desemnat persoanele din sectiile de votare, aratand ca acestea nu au studiile necesare. Prin contestatia depusa, PDL arata ca in ceea ce priveste presedintii si loctiitorii  ce au fost desemnati prin tragere la sorti, de catre Tribunalul Maramures, au fost incalcate criteriile privind studiile.

“In conformitate cu prevederile art. 28 alin. 3, presedintii si loctiitorii sunt de regula juristi care nu fac parte din niciun partid politic. Numai daca numarul acestora este insuficient lista se completeaza cu alte persoane. Primarul municipiului Baia Mare a propus in majoritate persoane care nu indeplinesc conditia de studii juridice – ignorand regula mentionata in actul normativ, cei propusi fiind farmacist, actor, inginer agronom, bibliotecara etc. sau persoane cu studii medii – referent, casiera, secretara, telefonist, electrician, educatoare, dar fara a se epuiza toti juristii existenti cel putin in institutiile publice. De exemplu, la Consiliul Judetean, Prefectura Maramures, Casa de Pensii etc. au existat persoane cu studii juridice (in compartimentele juridice si achizitii publice) care au solicitat si acceptat sa fie presedinti sau loctiitori, dar acestea nu au fost propuse de primar. Pe baza propunerilor primarului, facute in dispretul dispozitiilor legale, au fost desemnati presedintii si loctiitorii sectiilor de votare, care nu indeplinesc conditiile legale pentru a detine aceasta calitate. In municipiul Baia Mare exista un numar suficient de juristi in institutiile publice si in domeniul privat, care sa indeplineasca aceste atributii, in mod abuziv, primarul a propus proprii subalterni, angajati ai Primariei Baia Mare, care nu au profesia de jurist ca presedinti si loctiitori in sectiile de votare”, se arata in contestatia depusa de PDL.

Prin urmare, democrat-liberalii au solicitat BEC sa dispuna anularea procesului verbal de investitura, cu obligarea primarul municipiului Baia Mare sa faca noi propuneri prefectului, cu respectarea  prevederilor legii, urmand o noua investitura in aceste functii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns