Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Saraci, dar mai bogati decat ii vrea statul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Taxati pentru ca beneficiaza de venitul minim garantat

Sunt saraci lipiti pamantului. Nu se mai descurca si din aceasta cauza apeleaza la ajutor din partea statului. Numai ca se cer fel de fel de hartii si dosarele sunt atent studiate. Daca la finele anului trecut erau in plata 469 de persoane, acum sunt doar 377.

Cu o mana li se da si cu doua li se ia. Asa au ajuns familiile care beneficiaza de alocatii de sustinere. Au castigat pe o parte, insa au pierdut atunci cand au solicitat sa primeasca ajutor social.

“La calculul venitului pentru stabilirea ajutorului social se ia in considerare si cuantumul alocatiei de sustinere familiala. Din aceasta cauza, multe dosare au fost respinse, pentru ca depaseau cuantumul de acordare. Au fost persoane care sustin ca nu este corect ca, odata ce primesc un ajutor social din partea statului, acesta sa fie luat in calcul atunci cand vine vorba sa primeasca ajutor pentru incalzire. Au dreptate, pentru ca de fapt nu sunt angajati, pentru a avea un venit lunar  permanent”, a spus Tania Zaharie, director SPAS Baia Mare.

De negasit cand vine vorba de munca in folosul comunitatii

Beneficiarii venitului minim garantat au obligatia de a presta 72 de ore in folosul comunitatii. Cu toate ca este de lucru, doar un procent mic se prezinta la data stabilita, pentru a scapa de indatoriri.

“Cu toate ca exista un plan facut din timp, mare parte dintre beneficiari nu se prezinta la data si ora stabilita. Unii sustin ca au uitat, altii ca nu au fost in localitate si lista continua”, a precizat interlocutoarea noastra.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns