Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Conform celui mai amplu studiu de audienta efectuat in ultimii 20 de ani in judetul nostru – Maramures TV, lider detasat de audienta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=6855]

ARBOmedia, impreuna cu statiile TV locale pe care le reprezinta, a organizat cel mai amplu studiu de audienta dedicat televiziunilor locale din România. Cele mai vizionate posturi de televiziune din judetul Maramures sunt, conform studiului efectuat in cursul lunilor trecute, Pro TV si Antena 1, in vreme ce, dintre posturile locale, lider detasat este Maramures TV, post cu audienta comparabila cu a celor de la Antena 3. Mai trebuie mentionat si faptul ca postul local  Maramures TV devanseaza nume de rezonanta din industria media nationala cum ar fi: Acasa TV, National TV, Antena 2, TVR 2, Kanal D sau Pro Cinema.

Realizat de Daedalus Millward Brown, o companie cu experienta si prestigiu in segmentul cercetarilor de piata, studiul a analizat audienta a 21 de televiziuni in 49 de orase. Au fost intervievati câte 500 de indivizi pentru fiecare statie TV locala analizata, studiul acoperind 10.500 de persoane. Cercetarea a fost efectuata in perioada 5 mai – 5 iunie 2011 in toate judetele tarii, in mediul urban. Metodologia folosita a fost “day after recall”. Pentru realizarea studiului s-a folosit esantionarea aleatorie multistadiala echilibrata pe zilele saptamanii. Au fost intervievate persoanele cu varste intre 14 – 69 de ani care au urmarit un post de televiziune in ziua respectiva.

Alin Alecu – general deputy ARBOmedia: “Este pentru prima data cand televiziunile locale au realizat un studiu de audienta serios, colaborand cu o companie de cercetare cu mare experienta in masurarea media, folosind o metodologie acceptata de industria de publicitate. Rezultatele acestui amplu studiu arata ca exista statii TV locale – iar Maramures TV este un exemplu elocvent – care au o audienta comparabila cu multe din statiile TV nationale de top. De exemplu, Maramures TV are un numar de telespectatori aproximativ egal cu cei ai TVR1 si Antena 3 in Baia Mare si Baia Sprie. Acest fapt face ca aceasta statie TV sa intre in preferintele clientilor de publicitate nationali ca un canal media important”.

Daniel Enescu – director general DAEDALUS Group Romania: “Metodologia pe care am folosit-o in realizarea acestui studiu este deosebit de robusta. Am intervievat pesge 10.500 de persoane in 49 de orase din Romania, iar rezultatele obtinute sunt corecte. Am realizat o comparatie intre rezultatele obtinute de ARMA (Asociatia Romana pentru Masurarea Audientelor) si cele rezultate in urma studiului nostru si am constatat ca, in ceea ce priveste clasamentele statiilor TV nationale, acestea sunt relativ identice. Nu putem vorbi de rezultate identice pentru ca nici universul masurarilor si nici metodologiile folosite in cele doua maruratori nu sunt identice. Dar similitudinea clasamentelor si a datelor generale ne fac sa credem ca Studiul de Audienta pentru Televiziunile Locale pe care l-am realizat prezinta o imagine completa si corecta a celor 21 de statii TV masurate”.

Gina Iosif – Director vanzari si new bussines ARBOmedia: “De la inceputul parteneriatului dintre ARBOmedia si Maramures TV am apreciat deschiderea oamenilor de aici si dorinta de a lucra intr-un mod profesionist. Increderea pe care ne-au acordat-o precum si rezultatele pe care Maramures TV le-a obtinut in cadrul studiului ma fac sa cred ca parteneriatul nostru isi va arata roadele mai devreme decat anticipam. Este extraordinar pentru noi sa lucram cu liderul de piata al televiziunilor din Maramures si sper ca vom reusi sa promovam aceasta statie TV in fata clientilor de publicitate nationali pentru ca Maramures TV reprezinta realmente un vehicol media extrem de eficient”.

Daedalus, in topul mondial al evaluarii brand-urilor

Constituit din trei companii – Daedalus Millward Brown (specializat in cercetarea de marketing), Eurodata Management (specializat in servicii de culegere a datelor) si Visionwise Consulting  (specializat in servicii de business intelligence si consultanta), Daedalus Group este un punct unic pentru informatii si servicii de business knowledge. Grupul a luat nastere pentru a oferi doua avantaje majore clientilor sai: un grad inalt de specializare si economii substantiale pentru proiectele care integreaza servicii complementare. In 2005, Daedalus a incheiat un parteneriat cu compania Millward Brown. Corporatie aflata in top-ul mondial al funizorilor de servicii pe segmentul evaluarii brand-urilor si a activitatilor de promovare a lor, Millward Brown cu sediul in New York (www.millwardbrown.com) are birouri in peste 51 de tari si lucreaza  cu 90 %  dintre cele mai puternice 100 de companii din lume. Este parte a grupului Kantar, divizia de intuitii de WPP PLC si din lume a doua  companie de cercetare de piata dupa Nielsen Company. Maramures TV  este lider detasat de audienta  atat pe intregul public, cat si pe cel comercial 16 – 49 de ani.

Marian Ilea: La Maramures TV se va face performanta in adevaratul sens al cuvantului

“Maramures TV este o televiziune creata la Baia Sprie, cu dotarile tehnice pe masura acestui oras. Intr-un an si doua luni de zile, adevarati profesionisti au propus constant o grila de programe in care s-au regasit nevoile, chinurile si bucuriile maramuresenilor. Maramures TV nu si-a dorit si nu isi doreste sa se impopotoneze cu titluri bombastice de tip regional, si-a vazut constant de prinderea pe ecran a clipei, a vietii si a zonei in care emite. S-a demonstrat inca o data ca atunci cand vorbesti sau filmezi cu maramureseni, de fapt vorbesti si filmezi cu intreaga lume. Maramuresul e o parte a lumii, si in acelasi timp, e lumea. Asta a fost si este profesiunea de credinta a celor care muncesc in televiziune. Maramures TV nu se afla in competitie cu nimeni, dorindu-si un singur lucru: sa spuna adevarul sau, in traducere teleastica, sa minta cat mai putin. In acest moment, televiziunea se afla in postura de lider absolut al pietei locale. Pentru cei de aici, niciun fel de clasament nu e relevant. Conteaza calitatea si profesionalismul productiilor de televiziune. Daca timpul va avea rabdare, la Maramures TV se va face performanta in adevaratul sens al cuvantului. Ii pot asigura pe maramureseni de un singur lucru: televiziunea Maramures TV nu-i va trada, nu le va insela asteptarile atata vreme cat echipa de profesionisti se va afla la comanda. Mai e de spus un singur lucru, placut si obligatoriu: Maramures TV multumeste tuturor celor care urmaresc acest post de televiziune“.

Cine este ARBOmedia

ARBOmedia este o casa de vanzari internationala, independenta, orientata catre multimedia. ARBOmedia s-a infiintat in Romania in anul 1995 ca filiala a ARBOmedia AG, Germania. Compania este specializata in comercializarea exclusiva a spatiului publicitar catre clientii de publicitate nationali si agentiile de publicitate pentru mai multe tipuri de media locale: presa scrisa, radio, TV.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns