Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Telefonul primarului: La mine la poarta/ Zace-o mata moarta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=7080]

Locuiesc pe Bulevardul Republicii la numarul 86. De 5 zile, in fata blocului meu sta la soare o mata moarta! E o persana superba care a fost omorata, mai mult ca sigur, de ceata de caini vagabonzi care tocmai a scos al doilea rand de pui in mijlocul bulevadrului. Acum 5 zile, mata nu era insa moarta. Era vie. Doar trupul ei sta umflat de caldura. Spiritul bantuie inca prin oras. Acum 5 zile, deci, pisica se plimba printre afisele electorale. Cele nestranse de la campania pentru primarie. A facut pipi pe posterul cu Frumuselul. N-a putut sa scoata tot lichidul galbui si puturos. A doua oara a apucat-o la vreo 200 de metri. Tot pe un afis al Frumuselului. Era cald, detinutii taiau tufele si strangeau gunoiul supravegheati de militieni cu soarele-n cascheta. Ce frumos era. :i ce bine, si-a zis cand a facut a treia oara pipi pe barbia Frumuselului, ca afisul era deja mototolit. A vazut cum ii picura lichidul pe costumul Frumuselului in jos si-a mieunat satisfacuta: Ce bine si curat e in oras. Acum, moarta si aproape coapta, asteapta sa vina frumuselul sa-i ridice trupul din fata blocului, de pe strada Republicii nr. 86. Doar trupul. Pentru ca sufletul e pe veci al Frumuselului de care s-a indragostit iremediabil cand s-a pisat pe al patrulea afis in care era descheiat la camasa si i se vedeau pectoralii lucrati, ca de femeie. In numele tuturor matelor moarte din oras si lasate sa putrezeasca la soare declar ca il iubim pe Frumusel! Si el are grija de sufletul nostru.

Eu, un simplu chirias al blocului 86, nu spun decat poezia ce-mi rasuna de 5 zile in urechi: “La mine la poarta/ Zace-o mata moarta/ Cine trebe s-o ridice/ S-o manance coapta!

P.S. Rugaciunile tuturor matelor au gasit, joi pe la pranz, intelegere din partea Frumuselului, acest zeu al tuturor matelor napastuite din oras. Trupul neinsufletit, umflat deja ca o damigeana, a fost ridicat de persoane necunoscute. Vesnica recunostinta! Si vesnica lui pomenire!… A cui? A Frumuselului!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Bataie ca-n filme la Moisei

Asculta acest articol Un borsean a fost internat, luni dimineata, la spitalul din localitate, dupa ce a fost batut inainte