Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Romania este inca fragila

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Presedintele Traian Basescu sustine ca Romania sta mai bine decat multe alte tari, dar are un mesaj de atentionare, deoarece tara este inca fragila. Conform sefului statului, Romania are o perspectiva buna daca este prudenta.

“Politicienii deschid economate, maresc salariile fara sa spuna ca avem 14,2 miliarde de imprumutat pentru fondul de pensii. Acesti politicieni mint, ori eu ca sef al statului care intelege ca, daca ne intoarcem in situatia de a imprumuta mai mult, va fi mult mai rau decat a fost in trecerea prin aceasta criza. Romania nu trebuie sa se mai intoarca la dezechilibrele macroeconomice din 2009-2010, cu orice pret politic”, puncteaza presedintele Basescu.  Dupa el, investitiile trebuie sa fie de acum principalul motor economic si consumul sa acompanieze investitiile. “Dincolo de lista lunga de masuri luate, Romania a avut si anul trecut si anul acesta cel mai ridicat procent din PIB din Uniunea Europeana destinat investitiilor si acest lucru s-a vazut. Somajul mediu este 9,4% in UE, in Romania este 7% pe primul trimestru, conchide Traian Basescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Închisoare cu suspendare în cazul lui Huidu

Şerban Huidu a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.