Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Patru candidati au incercat sa copieze pentru a prinde un post de suplinitor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 300 de persoane nu s-au prezentat la examen

[slideshow id=7251]

A iesit din sala in momentul in care a vazut subiectele la examenul de titularizare din luna iulie. Isi doreste sa predea in invatamant, asa ca nu s-a dat batuta. Joi, s-a prezentat la examenul pentru suplinitori. La ora 9 fara cateva minute s-a asezat in banca si a asteptat. A avut emotii, insa a trecut repede peste ele in momentul in care a primit subiectele. “Nu a fost greu, dar nici foarte usor. Trebuia sa fii foarte atent. A trebuit sa rezolvam trei subiecte. M-am pregatit si sper sa obtin un post in Baia Mare. Am fost la examenul de titularizare, dar atunci subiectele au fost mult mai grele”, ne-a spus una dintre candidatele care tocmai iesea din sala de examen.

Rand pe rand, candidatii au inceput sa iasa din salile de clasa de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”. Unii suparati, pentru ca subiectele li s-au parut prea grele, altii fericiti, nerabdatori sa afle rezultatele. Au fost insa si persoane care, desi s-au inscris, nu s-au mai prezentat la examen. “S-au inscris pentru examenul de suplinire 694 de candidati si s-au prezentat doar 392. Nu au venit 302 persoane”, a spus Crina Buda, presedinte centru de examen.

Nu au rezistat tentatiei

Nu numai elevii sunt tentati sa copieze. Ci si viitorii profesori. Insa, nici de aceasta data nu au avut succes. Pentru ca incaperea a fost supravegheata foarte atent atat de catre profesorii supraveghetori, cat si de camerele video. “Au fost trei incidente la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”. Candidatii au incercat sa copieze. Au avut asupra lor materiale informative cu toate ca tuturor li s-a spus sa nu intre in sali cu carti, caiete, telefoane mobile si alte dispozitive. Toti trei au fost automat scosi din examen”, a mai adaugat Crina Buda. Un alt viitor profesor a fost prins in timp ce se inspira de pe fituici, la Colegiul National “Vasile Lucaciu”, cel de al doilea centru de examinare.

Rezultatele vor fi afisate luni, 8 august. Candidatii nemultumiti vor avea posibilitatea sa depuna contestatii in zilele de luni si marti, 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afisate joi, 11 august.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Judecătorii Tribunalului Maramureş l-a trimis în arestul poliţiei pe fiul fostului primar din Cavnic

Astăzi Tribunalul Maramureş a judecat contestaţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei cu privire la măsura măsura arestului la domiciliu dispusă în cazul tragediei petrecute pe raza localităţii Budeşti în dimineața zilei de 8 ianuarie 2024. Atunci fiul fostului primar din Cavnic s-a urcat băut la volan, s-a izbit de un stâlp şi a omorât o fată de 21 de ani. Alcoolemia a indicat 2,55 grame/l alcool pur în sânge.