Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Batranii din Baia Sprie au plecat in excursie si si-au serbat ziua de nastere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asistatii de la Caminul pentru Persoane Varstnice Baia Sprie au avut parte in weekend de clipe frumoase. Batranii care au implinit o anumita varsta in aceasta luna si-au sarbatorit ziua de nastere intr-un mod cu totul aparte. Ei au avut parte de multe surprize, datorita unor oameni cu suflet mare care au tinut le sa fie alaturi in aceaste clipe marcante din viata lor.

Peste 40 de persoane din localitatea Tulghies, apropiate parohiei orodoxe din localitate, insotite de preotul Vasile Borca si primcuratorul Viorel Barle, i-au vizitat aducand cele mai frumoase pricesne, cantece religioase. Le-au spus “La multi ani!” nu numai prin cantec, ci si prin ce le-au daruit (sarmale, tort, sampanie, suc, dulciuri si multe alte surprize). Totodata, o parte dintre batrani au plecat in excursie pe Valea Izei, vizitand locuri pitoresti si lacasele de cult din zona.

Prezenti la hramul Manastirii Botiza

Cu totii au participat la Sfanta Liturghie Arhiereasca oficiata de PS Justin Sigheteanul, cu ocazia hramului Manastirii Botiza, unde au primit mancare si bauturi racoritoare din partea credinciosilor si a obstei manastirii condusa de stareta Rafaela Rogojan. Apoi au urcat spre Sacel, unde i-a asteptat preotul Dumitru Iuga, care i-a invitat la Paraclisul Maicii Domnului si sfintirea  Aghiasmatarului, din apropierea bisericii. Randuiala bisericeasa a fost oficiata tot de episcopul Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. Aici au beneficiat de o agapa oferite de credinciosii din localitate. Apoi s-au intors “acasa” in Baia Sprie.

Sustinatorii actiunii

Deplasarea asistatilor cu mijlocul de transport a fost facilitata de conducerea Aeroportului Baia Mare, cu sustinerea Consiliului Judetean Maramures. Conducerea institutiei de asistenta sociala din Baia Sprie multumeste pe aceasta cale tuturor binefacatorilor, in mod special primarului Vasile Dorin Pasca si angajatilor institutiei de asistenta sociala, care i-au insotit in excursie, sacrificandu-si din timpul lor liber.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns