Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ATAC ÎN ISRAEL

Atrocitățile comise de Hamas în Israel au îngrozit o lume întreagă

În cursul nopţii de luni spre marţi, Israelul a lansat un atac masiv asupra Fâşiei Gaza, distrugând numeroase clădiri, în timp ce militanţii palestinieni au lansat rachete... 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… spre aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv.
Acțiunea militară a Israelului vine după ce țn zorii zilei de sâmbătă, organizația teroristă Hamas a lansat atacuri pe uscat, din aer și de pe ape. 
În timp ce organizația teroristă Hamas a comis în Israel atrocități de nedescris ucigând 260 de oameni care participau la un festival de muzică și luând ostatici copii, femei și bătrâni, Organizația Națiunilor Unite cere Israelului ca operațiunile sale militare în Fâșia Gaza să fie în conformitate cu dreptul internațional. 
Hamas este gata să ducă un război lung cu Israelul și va folosi ostaticii pentru a asigura eliberarea palestinienilor deținuți în Israel și în alte locuri, a declarat un membru al grupării.

Bilanțul victimelor se schimbă de la o oră la alta

Escaladarea violențelor a provocat sute de morți, mii de răniți, distrugeri, dar la strămutarea a sute de mii de persoane.
După atacurile brutale comise de gruparea teroristă, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a anunțat luni o blocadă totală a Fâșiei Gaza, ceea ce înseamnă că enclava palestiniană va fi lipsită de energie electrică, alimente și combustibil. Această decizie a amplificat suferința și dificultățile cu care se confruntă populația palestiniană. 
Astfel, marți, Organizația Mondială a Sănătății a cerut deschiderea unui coridor umanitar către Fâșia Gaza, care a fost încercuită de forțele israeliene.

 

Biroul ONU a anunțat că aproape 190.000 de oameni s-au refugiat în interiorul Fâșiei Gaza începând de sâmbătă. 
De asemenea, ONU a avertizat că asediul total asupra Fâșiei Gaza, anunțat luni de ministrul israelina al Apărării, contravine dreptului internațional umanitar. 
“Deși recunosc preocupările legitime de securitate ale Israelului, remintesc, de asemenea, Israelului că operațiunile militare trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu dreptul umanitar internațional”, a spus secretarul general al ONU, Antonio Guterres. El a condamnat, de asemenea, atacurile Hamas și i-a cerut să elibereze ostaticii.

O tânără a stat ascunsă 7 ore sub cadavre

Sute de morți, mii de răniți, de ambele părți, dar și mulți cetățeni străini prinși în mijlocul conflictului militar. Așa cum am mai scris, un cetățean român și-a pierdut viața. De asemenea, cel puțin 11 americani au fost confirmați morți, iar mai mulți cetățeni străini au fost răniți sau luați ostatici în atacurile din Israel. 
Alte țări, precum Thailandia, Nepal, Argentina, Ucraina, Franța, Rusia, Marea Britanie, Cambodgia, Canada, Germania, Mexic, Brazilia, Paraguay, Columbia, Tanzania, Panama, Irlanda și Peru, au raportat dispariția sau moartea cetățenilor lor în urma conflictului.

 

Teroriștii au comis un masacru, un carnagiu la un festival de muzică, unde teroriștii Hamas au omorât 260 de persone, au luat ostatici. 
O tânără care a fost la festival a reușit să supraviețuiască stând ascunsă timp de șapte ore sub cadavrele celor omorâți în atac. Ea și alți aproximativ 35 de tineri se adăpostiseră într-un adăpost antiaerian caând au fost descoperiți de teroriștii Hamas, care au tras focuri de armă în buncăr. 
Tânăra estimează că în adăpost au fost trase 1.000 de gloanțe și 15 grenade. Din cei 35 de tineri, doar 10 au fost salvați.

Mai multe țări au anunțat sprijin pentru Israel

Mai multe țări, inclusiv Germania, Statele Unite, Franța, Italia și Regatul Unit, au exprimat sprijin pentru eforturile Israelului de a se apăra și au condamnat acțiunile teroriste ale Hamas. De asemenea, au cerut Iranului să nu extindă conflictul dincolo de Fâșia Gaza.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că peste 1.000 de cadre medicale din România și-au exprimat disponibilitatea de a merge să acorde asistență medicală în Israel.

 

Statele Unite au declarat luni că Iranul a fost complice la asaltul Hamas asupra Israelului, deşi au precizat că nu au informaţii sau dovezi care să indice participarea directă a Teheranului.
 
Ayatollahul Khamenei< Sărutăm mâinile iniţiatorilor atacului

Marți, Ayatollahul Ali Khamenei, autoritatea supremă a Iranului, a negat că ţara sa se află în spatele atacului masiv, reafirmând în acelaşi timp sprijinul Iranului pentru “Palestina”, relatează AFP şi Reuters.
Liderul suprem iranian a declarat că Israelul “a suferit un eşec ireparabil în domeniile militar şi de informaţii”.
”Desigur, apărăm Palestina, apărăm luptele. Sărutăm frunţile şi mâinile iniţiatorilor (acestui atac) şi ale tinerilor palestinieni curajoşi, dar cei care spun că opera palestinienilor a fost declanşată de non-palestinieni nu cunosc naţiunea palestiniană şi fac o greşeală”, a adăugat el.
În opinia Ayatollahului Khamenei, care pledează în mod regulat pentru dispariţia Israelului, “acest dezastru a fost provocat de însăşi acţiunile sioniştilor”.

Armata israeliană bombardează Fâșia Gaza

Începând de sâmbătă, după atacuri terestre, aeriene şi maritime fără precedent ale mişcării islamiste, care au făcut peste 900 de morţi în Israel, armata israeliană bombardează Fâşia Gaza, enclava palestiniană controlată de Hamas din 2007. În Fâşia Gaza, aproximativ 700 de persoane au fost ucise.
 Marți, Israelul a declarat că a restabilit controlul asupra graniţei cu Gaza şi plantează mine acolo unde militanţii au răsturnat bariera în timpul asaltului lor sângeros din weekend.
~n altă ordine de idei, Uniunea Europeană a anunțat că va revizui asistența pentru dezvoltare destinată palestinienilor, dar a renunțat la ideea de suspendare a acesteia, după reacțiile critice primite de la unele dintre cele 27 de state membre.
 Cel puţin 123 de militari israelieni au fost uciși, în atacul de sâmbătă al grupului islamist palestinian Hamas, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei Israelului, citat de dpa. 
Israelienii apreciază că Hamas a luat circa 100 de ostatici, inclusiv soldaţi, în cursul atacului pe scară largă care a luat prin surprindere statul evreu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with