Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MARE ATENȚIE

O nouă țeapă pe internet! Se promit salarii de peste 5.000 de lei

Recent, la Informația Zilei am primit o sesizare importantă cu privire la anunțurile de angajare postate pe platforma online cunoscută în România. Dar probabil astfel de anunțuri sunt pe toate site-urile/aplicațiile care oferă anunțuri de angajare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Se pare că există anunțuri care promit locuri de muncă în transportul de marfă pentru farmacii, oferind un salariu de peste 5.000 de lei, plus bonusuri. Cu toate acestea, se pare că aceste anunțuri pot fi false și ar putea să fie un pericol pentru cei care cad în capcana lor.

 

Sesizarea a venit de la o persoană care a fost înșelată de un astfel de anunț fals. Persoana respectivă a fost solicitată să trimită o copie a buletinului, iar ea a făcut acest lucru, crezând că este o procedură normală în procesul de recrutare. Cu toate acestea, s-a dovedit că a fost o înșelătorie, iar acum își dorește să avertizeze și să prevină ca alții să nu pice în aceeași capcană.

 

Este important să fiți vigilenți atunci când căutați locuri de muncă online. Iată câteva sfaturi pentru a evita astfel de situații:

 

1. Asigurați-vă că anunțul de angajare provine de la o sursă legitimă și verificabilă. Evitați anunțurile care par suspecte sau care solicită informații personale sensibile înainte de a vă angaja.

 

2. Încercați să găsiți recenzii sau opinii despre angajatorul sau compania care postează anunțul. Acest lucru vă poate oferi mai multe informații despre reputația lor.

 

3. Niciodată nu trimiteți copii ale documentelor personale, cum ar fi buletinul, la cererea unui angajator, înainte de a vă asigura că sunt legitimi.

 

4. Dacă sunteți interesat de un anunț, încercați să contactați direct angajatorul sau compania pentru a stabili detaliile interviului și ale procesului de angajare.

 

5. Fiți atenți la modalitățile de plată propuse de angajator. Asigurați-vă că acestea sunt sigure și pot fi verificate.

 

Ai o sesizare? Așteptăm să o împarți cu noi AICI. 

 

CITEȘE ȘI:

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns