Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UNGARIA

Viktor Orbán: Ucraina este la fel de departe de UE cum este Makó de Ierusalim

Viktor Orbán a vorbit vineri 10 noiembrie în emisiunea "Bună dimineața, Ungaria!" de la Radio Kossuth, evidențiind legătura între migrație și terorism. Premierul Ungariei și-a exprimat clar poziția față de aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Orbán a afirmat că presiunea din Bruxelles pentru acceptarea unui număr semnificativ de migranți trebuie contracarată pentru a proteja Ungaria. În interviul transcris de Hirado, premierul a subliniat necesitatea unei abordări stricte a migrației, susținând că aceasta este direct corelată cu creșterea terorismului. A pus accent pe protecția frontierelor țării și a insistat pe pericolul pe care îl prezintă acceptarea unui număr mare de migranți sub presiunea Bruxelles-ului.

 

Premierul Ungariei a criticat Uniunea Europeană pentru încercarea de a face imposibilă protecția frontierelor, atât juridic, cât și fizic. A menționat că migranții devin tot mai agresivi, încercând să treacă frontierele prin mijloace violente, susținând că această radicalizare este alimentată de agenți și activiști ai organizațiilor teroriste.

 

Victor Orbán a făcut de asemenea referire la diferențele de percepție asupra migrației între persoanele fără copii și părinți, subliniind că părinții sunt preocupați de viitorul pe care îl lasă copiilor lor. “Există o diferență în percepția asupra migrației între cei care nu au și cei care au copii”, a declarat Orbán.

 

Orbán a cerut o “unitate națională largă” în materie de migrație, argumentând că odată ce migranții sunt lăsați să intre în țară, “nu mai pot fi expulzați”. A avertizat că viitorul va fi plin de “acte de terorism, crime și mini-ghetouri de tip Gaza”, dacă migrația nu este controlată.

 

În plus, Orbán a acuzat stânga și partidul Jobbik că sunt pro-migrație și că votează pentru politici de migrație la Bruxelles. A menționat, de asemenea, că grupuri armate recrutează migranți la granița de sud a Ungariei, promițându-le antrenament rapid și acces ușor în Europa de Vest, și a subliniat că acest fenomen este deja vizibil în multe țări din Europa de Vest.

 

Orbán a subliniat că Ungaria, având “mintea și inima la locul potrivit”, a evitat greșelile altor state occidentale în gestionarea migrației. A menționat că Ungaria solicită respect pentru abordarea sa diferită față de migrație, insistând pe ideea că “aceasta este țara noastră, aceasta este treaba noastră”.

 

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, și-a exprimat preocuparea cu privire la războiul ruso-ucrainean și impactul său asupra Europei. El a menționat că, potrivit unor zvonuri diplomatice, Ucraina nu a semnat un acord la Istanbul din cauza instrucțiunilor americane. Orbán a subliniat că războiul este distructiv pentru Europa și că abordarea actuală este nesustenabilă. În consecință, Ungaria nu a sprijinit trimiterea de arme în Ucraina și se opune utilizării banilor contribuabililor maghiari pentru sprijinirea conflictului. Totuși, Ungaria este dispusă să ofere ajutor umanitar.

 

Pe frontul economic, Orbán a subliniat creșterea salariilor reale în Ungaria, citând un raport OCDE care indică o creștere a venitului real în țară încă din trimestrul al doilea. El a prevăzut că următoarea lună și jumătate va fi dificilă din punct de vedere politic, având în vedere problemele complexe precum războiul și migrația, precum și presiunile venite din partea Bruxelles-ului.

 

Orbán a abordat și problema aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, afirmând că Ucraina este departe de a fi pregătită pentru aderare, comparând distanța dintre acest obiectiv și realitate cu distanța dintre Makó și Ierusalim. El a clarificat că opoziția Ungariei față de aderarea Ucrainei la UE nu este bazată pe interese financiare. Declarația sa a fost preluată de agențiile de presă internaționale, cum este Reuters.

 

În încheiere, premierul a subliniat angajamentele guvernului său de a proteja locurile de muncă, de a menține valoarea pensiilor, și de a combate inflația. A prevăzut provocări politice semnificative în următoarele luni, în special în contextul alegerilor europene.

 

Interviul a fost postat și pe pagina de socializare a premierului.

 

Citește și:

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns