Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GERMANIA ȘI MIGRAȚIA

Germania ia măsuri pentru reducerea ajutoarelor în bani pentru solicitanții de azil

Uniunea Europeană încearcă să revizuiască normele privind azilul şi migraţia în cadrul blocului european pentru a reduce migraţia ilegală, iar ţările membre încearcă să încheie propriile acorduri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Îngrijorarea cu privire la imigraţia ilegală în Germania a sporit pe măsură ce numărul celor care solicită azil a crescut, stimulat de cei un milion de refugiaţi ucraineni care au sosit în ţară după ce Rusia şi-a început războiul, în februarie anul trecut.

Cancelarul german Olaf Scholz, care încearcă să reducă numărul solicitanţilor de azil şi să stăvilească popularitatea în creştere pentru extrema dreaptă, a convenit în urmă cu câteva zile, cu şefii celor 16 landuri germane asupra unor politici mai dure în materie de migraţie, ceea ce pune capăt reglementărilor permisive din epoca predecesoarei sale în funcţie, Angela Merkel.

Decizia guvernului german vine, pe de altă parte, la câteva ore după ce Italia a dezvăluit propriul plan în materie de combatere a imigraţiei ilegale: va construi în Albania centre de primire a azilanţilor pentru cei care sosesc pe mare, o decizie care este intens criticată, relatează Reuters şi The Guardian. Guvernul lui Olaf Scholz a convenit așadar, după discuţii-maraton, asupra unor măsuri care să faciliteze deportarea migranţilor şi să facă în primul rând din Germania o destinaţie mai puţin atractivă, în contrast puternic cu politica Berlinului – percepută ca fiind una a uşilor deschise – din timpul fostului cancelar Angela Merkel.

Ca urmare, guvernul lui Scholz a fost de acord să plătească landurilor şi municipalităţilor 7.500 de euro pentru fiecare refugiat începând de anul viitor şi să facă o plată în avans de 1,75 miliarde de euro în prima jumătate a anului 2024. Liderul landului central Hessa a estimat volumul total al ajutorului la 3,5 miliarde de euro. Pe de altă parte, autorităţile germane urmează să economisească aproximativ 1 miliard de euro prin reducerea beneficiilor pentru solicitanţii de azil, de exemplu prin dublarea perioadei de timp până când aceştia trebuie să aştepte pentru a primi toate ajutoarele sociale.
Autorităţile locale discută despre reducerea ajutoarelor în bani acordate solicitanţilor de azil, despre care criticii spun că sunt trimise acasă sau folosite pentru a plăti traficanţii, şi înlocuirea lor cu altfel de beneficii materiale.

Verzii, care fac parte din coaliţia guvernamentală, au declarat că reducerea beneficiilor sociale echivalează cu a-i lăsa pe solicitanţii de azil să trăiască în sărăcie. “Acest lucru va creşte pur şi simplu tensiunile sociale şi va face ca integrarea să fie şi mai dificilă”, a declarat pentru Die Zeit Julian Pahlke, expertul în migraţie al Partidului Verzilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Guvernul aprobă declarația unică

Premierul Viorica Dăncilă a declarat  în şedinţa de guvern ca va fi aprobată ordonanţa care comasează cele şapte declaraţii într-una singură. Decalaratia se va depune o singură dată pe an până pe 15 iulie, iar plata contribuţiilor urmând să fie efectuată până pe 31 martie 2019.