Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

AFRICA

Iohannis: România își consolidează soluționarea crizelor climatice și de mediu

Preşedintele Klaus Iohannis a început marți, turneul în Africa. În Kenya a fost primit de de omologul său kenyan, William Ruto, la State House Nairobi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Preşedintele s-a întâlnit, marţi, de omologul său kenyan, William Ruto, la State House Nairobi, apoi,  Klaus Iohannis a  efectuat o vizită la Biroul Naţiunilor Unite de la Nairobi (UNON), unde a discutat cu reprezentanţii Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) despre chestiuni de mediu de actualitate la nivel mondial.

 

 

Vizita a evidențiat angajamentul ferm al României în protejarea mediului și sprijinul acțiunilor globale pentru combaterea schimbărilor climatice, pierderii biodiversității și poluării cu plastic.

 

 

Potrivit Administrației Prezidențiale, în centrul discuțiilor s-au aflat teme cruciale precum schimbările climatice, biodiversitatea și combaterea poluării cu plastic. Preşedintele Iohannis a subliniat importanța unei “tranziții verzi ordonate și echitabile pentru toate statele lumii”, precum și necesitatea unei creșteri economice verzi și a generării de locuri de muncă în acest context.

 

În contextul unor provocări la nivel național și european, cu privire la reconcilierea protejării biodiversității cu proiecte esențiale pentru neutralitatea climatică și securitatea energetică, președintele a accentuat importanța cooperării internaționale.

 

 

Cu o bogată biodiversitate pe care România dorește să o protejeze, președintele a evidențiat necesitatea reconcilierii protejării biodiversității cu dezvoltarea proiectelor energetice esențiale pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatică și securitatea energetică.

 

 

Experții UNEP au fost invitați să coopereze strâns cu România pentru găsirea soluțiilor la crizele interconectate ale schimbărilor climatice și pierderii biodiversității. Preşedintele a subliniat că aceste crize pot fi depășite doar prin cooperare internațională și consolidarea diplomației de mediu.

 

 

Un alt punct important al discuțiilor a fost negocierile în desfășurare pentru un instrument juridic obligatoriu privind combaterea poluării cu plastic. Acest tratat, susținut de Coaliția de Înaltă Ambiție pentru a Stopa Poluarea cu Plastic, vizează eliminarea poluării cu materiale plastice până în 2040, iar România este membru activ al acestei coaliții.

 

 

România, având un istoric solid în organizarea și sprijinirea proceselor internaționale de negociere sub egida UNEP, se angajează să continue să susțină multilateralismul în sprijinul acțiunii pentru mediu. Aceasta include participarea în procesele de negociere și evenimente care implică șefi de stat și de guvern.

În concluzie, vizita președintelui Klaus Iohannis la UNON Nairobi evidențiază angajamentul ferm al României în protejarea mediului și sprijinirea acțiunilor globale pentru combaterea schimbărilor climatice, pierderii biodiversității și poluării cu plastic.

 

CITEȘTE ȘI:Iohannis: Negocierile pentru aderarea României la Schengen continuă și nu continuă

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns