Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRAI ÎN TURCIA ȘI MAREA BRITANIE

Turcia a majorat salariul minim consistent, urmările fiind așteptate

Guvernul Turciei a majorat salariul minim la 578 de dolari (17.000 de lire turceşti) pentru a uşura costul vieţii, dar economiştii avertizează …
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…că problema inflaţiei se va accentua, scrie Bloomberg.

 

Aceasta se află la limita superioară a intervalului de 40%-50% despre care Goldman Sachs Group Inc. şi Morgan Stanley au spus că ar putea determina banca centrală să înăsprească şi mai mult politica monetară.

 

Lira a scăzut cu 0,2% şi s-a tranzacţionat la 29,4509 pentru un dolar american. Moneda a pierdut 36,5% în raport cu dolarul în acest an, fiind a doua cea mai slabă monedă monitorizată de Bloomberg, după peso-ul Argentinian.

 

„Vedem o cerere suplimentară din partea companiilor înainte de sfârşitul anului şi, de asemenea, un oarecare apetit de acoperire a riscurilor pe piaţă astăzi. Creşterea peste aşteptări a salariului minim va crea, de asemenea, o presiune inflaţionistă”, a declarat a declarat Onur Ilgen, şeful Trezoreriei la MUFG Bank Turkey.

 

Decizia privind salariul minim a fost urmărită îndeaproape de agenţiile de rating de credit şi de investitorii care căutau indicii privind evoluţia economiei, după ce aceasta a trecut la politici mai ortodoxe în urma alegerilor din luna mai. Salariul minim reprezintă salariul de bază pentru mai mult de o treime din forţa de muncă a ţării şi serveşte drept referinţă pentru alte acorduri salariale, scrie Ziarul Financiar.

 

Nici britanicii nu o duc tocmai bine, tot mai mulți dintre ei apelează la o piaţă neagră în expansiune pentru alimente, în condiţiile creşterii dramatice a preţurilor, avertizează experţii, potrivit The Guardian.

 

Carnea, brânzeturile şi dulciurile se numără printre produsele care sunt furate în cantităţi mari din magazine şi camioane pentru a fi vândute celor afectaţi de criza costurilor de trai.

 

Cu scumpirile continuând, oficialii subliniază că sunt necesare măsuri urgente pentru a stopa exploatarea cererii în creştere de alimente furate.

 

Retailerii britanici raportează un an record pentru furtul din magazine, care a costat industria 1 miliard de lire sterline în acest an, relevă estimările British Retail Consortium.

 

 

Date Home Office arată că astfel de delicte au atins cel mai ridicat nivel de la începerea măsurătorilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Ce au în comun Satu Mare și Marea Britanie

Grevă la Amazon în Germania și Marea Britanie pentru condiții de muncă mai bune

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns