Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DESERT

Tarte savuroase cu piersici și brânză de capră

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră
Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un exemplu de eleganță și simplitate, perfecte pentru orice ocazie de vară. Pregătite cu ușurință cu o seară înainte, ele își păstrează savoarea și prospețimea până la momentul servirii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceste tarte cu piersici și brânză de capră nu sunt doar un deliciu culinar, ci și o expresie a rafinamentului și simplității. Prin combinarea dulceții piersicilor cu textura cremoasă a brânzei de capră și un strop picant de ardei roșu, fiecare tartă devine o operă de artă gustativă, ideală pentru a impresiona la orice adunare de vară. Faptul că pot fi pregătite cu o seară înainte le face și mai convenabile, asigurând că vei avea mai mult timp să te bucuri de compania oaspeților tăi. Indiferent dacă sunt savurate alături de un vin roze sau ca atare, aceste tarte promit o experiență culinară memorabilă, îmbogățind momentele petrecute cu prietenii și familia.

 

 

 

Ingrediente:

 

6 piersici medii, feliate
3 linguri de miere
2 lingurițe de fulgi de ardei roșu
2 foi de aluat foetaj
1 ceapă roșie mică, feliată fin
226 g brânză de capră
Piper negru proaspăt măcinat

 

 

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră
Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră

 

 

Instrucțiuni de Preparare:

 

Pregătirea Piersicilor: Încălziți cuptorul la 220°C. Într-un bol mare, amestecați piersicile feliate cu mierea și fulgii de ardei roșu. Lăsați amestecul deoparte pentru a se combina aromele.

 

Prepararea Aluatului: Pe o suprafață de lucru ușor înfăinată, întindeți foile de aluat foetaj până obțineți o grosime de aproximativ 0,6 cm. Tăiați aluatul în 6 pătrate egale și așezați-le pe tăvi tapetate cu hârtie de copt.

 

Asamblarea Tartelor: Împărțiți brânza de capră și așezați câte o porție în centrul fiecărui pătrat de aluat, presând ușor pentru a forma un strat uniform. Adăugați deasupra brânzei felii subțiri de ceapă roșie și acoperiți cu felii de piersici. Condimentați cu piper negru după gust.

 

Coacerea: Coaceți tartele în cuptorul preîncălzit până când aluatul capătă o culoare aurie și piersicile devin fragede, aproximativ 15-17 minute. Transferați tartele pe un grătar pentru a se răci timp de 5-10 minute înainte de servire.
Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un acompaniament delicios pentru un pahar de vin roze, creând o combinație perfectă pentru orice serată de vară sau ocazie specială. Cu o pregătire simplă și un rezultat gustativ impresionant, ele sunt garantate să aducă un zâmbet pe buzele invitaților tăi.

 

 

 

Citește și:

 

Legumele si fructele din piete s-au mai ieftinit
 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Racituri ardelenesti

REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

Răcituri ardeleneşti

Râciturile de porc sunt una dintre mâncărurile tradiţionale nelipsite de pe mesele noastre în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu toate că se pot prepara în orice sezon, negreşit cea mai bună piftie este aceea făcută cu carne proaspătă sau afumată, iarna nu mult după tăierea porcului. Primele aspicuri (râcituri)„ de lux” au început să apară la mesele rafinate europene de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Acestea erau transparente. Cel mai faimos bucătar francez al secolului al XIX-lea, Marie Antoine Carême, era un mare admirator al aspicului pe care l-a plasat în categoria de mâncăruri chaud froid (calde-reci), adică alimente preparate la cald şi servite reci).