Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INFECȚIA CU ROTAVIRUS

O provocare majoră în sănătatea copiilor

O provocare majoră în sănătatea copiilor
Vaccinarea este cea mai eficientă modalitate de protecție împotriva acestei infecții, reducând riscul de îmbolnăvire și complicații severe.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Infecția cu rotavirus este principala cauză de gastroenterită la sugari și copii mici, iar aproape toată populația globală intră în contact cu acest patogen până la vârsta de 5 ani.

Anual, aproximativ 1,8 milioane de copii sub 5 ani mor din cauza episoadelor de gastroenterită, din care 450.000 de cazuri sunt atribuite infecției cu rotavirus.

Infecția cu rotavirus este mai frecventă în timpul iernii și primăverii.

Acest virus contagios provoacă gastroenterită, manifestată prin diaree severă, vărsături, febră și dureri abdominale. Transmiterea virusului se face pe cale fecal-orală, iar perioada de contagiozitate este ridicată, persistând câteva zile după apariția simptomelor.

Copiii se infectează prin contactul cu materii fecale contaminate, atingerea obiectelor sau suprafețelor contaminate și consumul de alimente infectate. Igiena adecvată este importantă, dar vaccinarea este singura modalitate eficientă de protecție împotriva infecției cu rotavirus.

Simptomele infecției includ diaree severă, vărsături, febră și dureri abdominale, iar în cazurile severe poate apărea deshidratarea, care poate fi fatală, în special la sugari și copii mici. Tratamentul constă în rehidratare orală și, în cazurile severe, poate fi necesară spitalizarea pentru tratament intravenos.

Prevenția este esențială, iar vaccinarea este recomandată pentru toți copiii.

Majoritatea copiilor vaccinați sunt protejați împotriva formelor severe de infecție cu rotavirus, iar vaccinarea contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire și a complicațiilor asociate acestei infecții.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Lipsa somnului duce la îngrășare

EFECTELE SOMNULUI

Lipsa somnului duce la îngrășare

În ritmul alert în care trăim acum, lipsa de somn este o problemă din ce în ce mai gravă. Dincolo de disconfortul şi de oboseala pe care le simţim după o noapte în care nu ne-am odihnit destul, efectele acestor stări sunt cât se poate de serioase.