Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PLĂȚI PENTRU FERMIERI

Este pe circuitul de aprobarea SCVZ pentru anul 2024

Este pe circuitul de aprobarea SCVZ pentru anul 2024, plăţi atât de importante pentru fermieri
Aşa cum s-a menţionat cu diverse ocazii în ultima perioadă, se menţin unele forme de sprijin, printre care se numără câteva din ceea ce se numesc plăţi directe.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit publicaţiei Agroinfo, crescătorii de animale din România beneficiază și-n anul 2024 de plăți directe cuplate pentru venit. Sunt subvenții APIA achitate din fonduri europene și cunoscute de crescători sub denumirea de sprijin cuplat. Lista acestor plăți este anunțată de un proiect de Ordin MADR, publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii.

 

 

Potrivit proiectului de act normativ, plăţile directe cuplate pentru venit în sectorul zootehnic 2024, propuse spre aprobare sunt menţionate în două articole din HG 1571/2022 şi PAC 2023-2027, fiind vorba despre “Art. 97. – În sectorul zootehnic se acordă sprijin cuplat pentru venit, denumit în continuare SCVZ, aşa cum este prevăzut la art. 1 alin. (4) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat; rspectiv Art. 98. – SCVZ se acordă fermierilor activi, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, şi crescătorilor de viermi de mătase, în funcţie de efectivul de animale determinate/kg gogoşi crude determinate de beneficiar, din următoarele categorii: a) bivoliţe de lapte – intervenţia PD-23; b) ovine – intervenţia PD-24; c) caprine – intervenţia PD-24; d) taurine de carne – intervenţia PD-22; e) vaci de lapte – intervenţia PD-21; f) viermi de mătase – intervenţia PD-25,” precizează Ordinul MADR.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Deziluzie în tabăra fermierilor – scad preţurile la o serie de produse agricole

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns