Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SCANDAL ÎN POLIȚIA RUTIERĂ

Trei agenți trimisi în judecată pentru falsificarea actelor de sancționare

Trei agenți trimisi în judecată pentru falsificarea actelor de sancționare
Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Baia Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Trei agenți de poliție rutieră din Maramureș au fost trimiși în judecată pentru fals intelectual și fals material, după ce, acum aproape patru ani, doi dintre ei l-au prins pe al treilea conducând cu viteză peste limita legală. Primii doi agenți au falsificat actele de sancționare, menționând că la volan s-ar fi aflat fiica celui de-al treilea.

 

 

Direcția Generală Anticorupție a anunțat marți că, după finalizarea cercetărilor și delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cei trei inculpați au fost trimiși în judecată în stare de libertate.

 

 

Este vorba despre un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier Baia Mare, deferit justiției pentru fals intelectual, un alt agent din același birou pentru fals material în înscrisuri oficiale și un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Serviciul Rutier la momentul săvârșirii faptei, pentru complicitate la fals intelectual.

 

 

Conform anchetatorilor, incidentul a avut loc pe 28 iunie 2020. Primii doi inculpați, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control a traficului rutier, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 84 km/h (limita maximă admisă pentru acel sector de drum fiind de 50 km/h). A fost constatat că la volanul autoturismului se afla cel de-al treilea inculpat, tot polițist, în timpul său liber și în interes personal.

 

 

În acest context, primul inculpat a întocmit în fals un proces-verbal de sancționare contravențională pe numele fiicei celui de-al treilea inculpat, atestând necorespunzător faptul că aceasta ar fi condus autoturismul în cursul zilei respective. Cel de-al doilea inculpat a executat o semnătură falsă pe procesul-verbal de sancționare contravențională, în numele contravenientului, la rubrica “Contravenient/Am luat la cunoștință și am primit p-v”, conform DGA.

 

 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Baia Mare.

 

CITEȘTE ȘIA încercat să mituiască doi poliţişti cu 100 de euro! S-a contactat instant Direcţia Anticorupţie

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol Oaşul 1969 – Unirea Tăşnad 3-3 Talna Oraşu Nou – Olimpia MCMXXI 2-4 Recolta Dorolţ – AFC