Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

VERIFICĂRI

Inspectorii școlari, trimiși în școli să verifice criteriile specifice de înscriere ale elevilor

Inspectorii școlari, trimiși în școli să verifice criteriile specifice de înscriere ale elevilor
Inspectoratele școlare trebuie să verifice dacă școlile aplică noile prevederi privind repartizarea aleatorie a elevilor la clasele pregătitoare, a V-a, a IX-a și grupa mică de grădiniță.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit unei note a Ministerului Educației, ar fi fost reclamații că acele criterii specifice stabilite de școli la înscrierea elevilor „depășesc cadrul legal”. Amintim, din toamna acestui an, școlile au dreptul să aleagă procedura de repartizare a elevilor aflați la început de ciclu de învățământ: ordine alfabetică sau tragere la sorți.

 

 

Ministerul Educației transmite inspectoratelor școlare să verifice procedurile elaborate de școli pentru repartizarea aleatorie a elevilor de clasele pregătitoare, a V-a, a IX-a și a copiilor din grupa mică de la grădiniță pentru anul școlar 2024-2025.

 

 

În nota transmisă de Minister, semnată de secretarul de stat Florian Lixandru, se menționează: “Ca urmare a situațiilor semnalate, referitoare la elaborarea de către unitățile de învățământ a unor proceduri specifice proprii privind repartizarea antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor înscriși în grupele / clasele de început de nivel grupa mică clasă pregătitoare clasa a V-a, clasa a IX-a, ale căror prevede depășesc cadrul legal al Procedurii de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor în formațiunile de studiu, aprobate prin Ordin de ministru nr. 3945/ 1.03. 2024, prin prezenta vă solicităm verificarea respectivelor proceduri la nivelul tuturor unităților de învățământ din județul dumneavoastră, respectiv din municipiul București, din perspectiva următoarelor aspecte: respectarea prevederilor legale și modalitatea de detaliere a criteriilor atenționate în capitolele II, III, IV și V ale procedurii de distribuție aleatorie: asigurarea principiilor transparenței, non-discriminării și desegregării școlare”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns