Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IMOBILIARE ÎN ROMÂNIA

Prețuri record la locuințe

Prețuri record la locuințe
Locuinţele s-au scumpit cu aproape 20% în ultimul an. Asta, însă, nu-i face pe oameni ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

să renunţe la visul de a deveni proprietari, ci dimpotrivă. Pe platformele de imobiliare interesul este din ce în ce mai crescut mai ales pentru achiziţia de apartamente.

 

 

Explicațiile experţilor sunt simple – dobânzile la rate au scăzut uşor, iar în perioada următoare sunt aşteptate noi scumpiri, din cauza cererii crescute şi a ofertei tot mai limitate.

 

Piaţa imobiliară din România atinge niveluri record. Sunt cele mai mari prețuri din ultimul deceniu.

 

 

Potrivit Mădălinei Chițu, jurnalist TVR, “Cine îşi cumpără, acum, o locuinţă plăteşte, în medie, cu 17 procente mai mult decât anul trecut. Şi deşi Capitala a înregistrat o creştere de preţ peste această medie, apartamentele din Cluj şi din Braşov sunt mai scumpe decât cele din Bucureşti. Iaşiul este oraşul cu cele mai ieftine locuinţe. Aici preţul mediu al metrului pătrat este un pic peste 1.600 de euro”.

 

 

Iar piața nu se stabilizează aici. Dezvoltatorii anunţă noi scumpiri.

 

 

Bogdan Ivan, secretar General al Asociaţiei Dezvoltatorilor Imobiliari din România, explică: “Normativele europene care presupun construcţii la standarde mult mai înalte de eficienţă energetică, iar asta duce la o creştere a preţului în mod generalizat. Din spate vin foarte puternic oraşele cum este Braşovul şi Constanţa. Sunt hub-uri regionale importante şi economice şi în al doilea rând este interesul românilor de a-şi achiziţiona o locuinţă pe care să o folosească în scopuri de vacanţă”.

 

 

Românii nu renunţă la visul de a deveni proprietari. Numai în luna iunie platformele online de imobiliare au înregistrat o creştere de aproape 50% a căutărilor în ceea ce priveşte achiziţiile de locuinţe.

 

 

Răzvan Ceapă, reprezentant, platformă online imobiliare: “Cele mai multe căutări pe care le observăm sunt pentru proprietăţile vechi. Dacă ne uităm la numărul de camere cele mai căutate sunt apartamentele cu 2 şi 3 camere. Locaţia este un criteriu important. Este important de avut în vedere aspecte precum acces la transport în comun, spaţii comerciale.

 

 

Pentru mulţi achiziţia unei case este cea mai sigură investiţie pe termen lung”.

În ciuda scumpirilor, România este una dintre tările UE cu cele mai mici creşteri de preţ la locuinţe în perioada 2010-2023, la jumătate faţă de media europeană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns