Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BREAKING NEWS

SUA, TENTATIVĂ DE ASASINAT: Trump împușcat în timpul unui miting electoral

SUA, TENTATIVĂ DE ASASINAT: Trump împușcat în timpul unui miting electoral
În timpul unui miting au fost trase mai multe focuri de armă asupra lui Donald  Trump.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În timpul unui miting au fost trase mai multe focuri de armă asupra lui Donald  Trump. Suspectul trăgător este un republican înregistrat. FBI l-a identificat pe trăgător,un tânăr de 20 de ani din Pennsylvania, pe nume Thomas Matthew Crooks.

 

 

 

Forțele de securitate  au interveti și astfel candidatul  republiican a fost atins de glonte doar într-o  ureche. Donald Trump este în siguranță și primește asistență medicală. Suspectul trăgător și un trecător sunt morți, iar alte două persoane sunt rănite.

 

 

 

 

Fostul președinte american DOnald Trump a fost împușcat la un miting de campanie în Butler, Pennsylvania. Trump ținea un discurs pe podium când s-au tras mai multe focuri de armă. Rănit la ureche, Trump s-a adăpostit în spatele pupitrului.

Un grup de agenți ai Serviciului Secret l-au acoperit pe Trump și l-au  pus în siguranță. Înainte de a dispărea din vedere, s-a întors către adepții săi și a ridicat pumnul în aer. Dâre de sânge îi curgeau pe față.

 

 

Serviciile de informații americane au anunțat câteva minute mai târziu că Trump este în siguranță. „Președintele Trump mulțumește membrilor forțelor de ordine și primilor care au răspuns rapid la atacul.  Candidatul se simte  bine și este în prezent evaluat la un centru medical local”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung.

Trump a vorbit sâmbătă seara târziu la serviciul său de mesaje. „Am fost lovit de un glonț care mi-a pătruns în partea superioară a urechii drepte”, a scris candidatul republican la președinție. „Sângera abundent și atunci mi-am dat seama ce se întâmplă.”

Potrivit agenției de știri Bloomberg, Trump a fost externat din spital  seara târziu.

Am știut imediat că ceva nu este în regulă pentru că am auzit un șuierat, împușcături și imediat am simțit că glonțul străpunge pielea.

 

 

Un martor ocular a declarat pentru postul american CBS că a auzit zgomote pe care inițial le-a crezut că sunt artificii. Apoi cineva a strigat că o persoană a fost împușcată. Martorul ocular, care purta ceea ce părea a fi un tricou pătat de sânge, a spus că este un tehnician medical de urgență și a încercat să acorde primul ajutor. Persoana a fost grav rănită. Un alt martor ocular a declarat pentru BBC că a văzut un bărbat cu o pușcă pe acoperiș.

Panica a izbucnit în public după incident. Oamenii țipau. Susținătorii lui Trump au fost evacuați după incident. Zona din jurul scenei a fost izolată cu bandă galbenă și asigurată de serviciile de urgență puternic armate.Un participant la eveniment a fost ucis și alți doi au fost răniți, a spus Serviciul Secret. În plus, FBI a fost chemat. Suspectul trăgător a murit Un purtător de cuvânt al Serviciului Secret a declarat că suspectul trăgător a tras „mai multe focuri către scenă” și se afla într-o „poziție ridicată” – nu în locație, ci în afara gardurilor metalice care înconjoară mitingul și, astfel, etanșează securitatea. zona. Mai multe instituții de presă din SUA sunt de acord că Serviciul Secret tratează incidentul ca pe o tentativă de asasinat.

 

 

 

 

 

Reacții după atentat

 

Președintele american Joe Biden a condamnat împușcarea lui Trump și a avertizat că republicanul american trebuie să poată ține mitingurile sale „pașnic și fără probleme”. El a spus că este recunoscător forțelor de ordine și destinului  că Trump este sănătos. „Nu există loc pentru acest tip de violență în America”, a spus președintele într-un discurs televizat. „Trebuie să unim această țară. Nu putem fi așa.” Ambii candidați au vorbit la telefon sâmbătă seara.

 

 

 

Echipa de campanie a lui Biden a anunțat, de asemenea, că suspendă publicitatea electorală și încearcă să oprească reclamele TV relevante cât mai repede posibil.

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a avertizat cu privire la o escaladare a violenței. „Trebuie să condamnăm cu toții acest act odios și să ne facem datoria pentru a ne asigura că nu va duce la noi violențe”, a spus democratul la X.

Fostul președinte Barack Obama i-a urat lui Trump o însănătoșire grabnică. „Nu există absolut loc pentru violența politică în democrația noastră”, scrie democratul pe serviciul de mesaje scurte X .

 

 

 

Diplomatul șef al UE, Josep Borrell, a condamnat cu fermitate atacul: „Sunt șocat de vestea atacului asupra președintelui Trump”, a scris duminică seara reprezentantul Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, pe Platforma X, „Încă o dată trăim acte de violență inacceptabile  în politică”.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a fost de asemenea șocat. „Sara și cu mine am fost șocați de atacul evident asupra președintelui Trump”, a scris Netanyahu despre el și despre soția sa, duminică seara, „Ne rugăm pentru siguranța lui și pentru recuperarea rapidă”.

Premierul Marii Britanii, Keir Starmer, a condamnat violența politică de toate felurile. A fost îngrozit de scenele șocante și i-a transmis cele mai bune urări lui Trump și familiei sale. „Violența politică sub nicio formă nu are loc în societățile noastre și gândurile mele sunt la toate victimele acestui atac”, a scris Starmer pe X.

 

Mitch McConnell, senatorul de Kentucky și liderul republican al Senatului, a declarat într-o declarație: „În această seară, toți americanii sunt recunoscători că președintele Trump pare să fie în regulă în urma atacului josnic asupra unui miting pașnic. Violența nu are loc în politica noastră. Apreciem reacția rapidă a Serviciului Secret și a altor agenții de aplicare a legii.”

 

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom, un susținător cheie al campaniei Biden, dar și un potențial candidat succesor, a declarat într-o declarație: „Violența nu are loc în democrația noastră. Gândurile mele sunt la președintele Trump și la toți cei afectați la mitingul de astăzi.”

 

 

 

 

Ambasadorul Germaniei în SUA, Andreas Michaelis.

Scene șocante de la evenimentul de campanie electorală a lui Donald Trump. “Suntem ușurați că fostul președinte Trump nu pare să fie grav rănit. Nu există loc pentru violența politică”, scrie el pe platforma X. Îi admiră pe bărbații și femeile Serviciului Secret pentru curajul și profesionalismul lor.

 

 

 

Miliardarul Elon Musk a vorbit public în favoarea republicanului ca președinte imediat după presupusa tentativă de asasinat. „Susțin pe deplin pe președintele Trump și sper în recuperarea sa rapidă”, a scris Musk pe platforma sa de știri X, sâmbătă. Într-o postare ulterioară, Musk a adăugat că ultimul candidat de acest calibru („this tough”) a fost  președintele Theodore Roosevelt. Atacul vine pe fondul campaniei electorale tensionate

Sâmbătă seara târziu, partidul și echipa de campanie a lui Trump au anunțat că, în ciuda atacului asupra candidatului lor la președinție, vor organiza conferința partidului de nominalizare la Milwaukee săptămâna aceasta, așa cum era planificat. Republicanii se vor întâlni luni la Milwaukee, Wisconsin, pentru convenția de nominalizare pentru a-l numi oficial pe bărbatul de 78 de ani drept candidat la președinție.

 

 

Donald Trump este în mod clar înaintea lui Joe Biden în sondaje.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Senator USR: PRM nu a dispărut

Asculta acest articol Senatorul USR Vlad Alexandrescu critică declaraţiile Olguţei Vasilescu referitoare la etnia preşedintelui Klaus Iohannis şi spune că