Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UTILE

Câteva sfaturi de la un șofer pățit dacă pleci în vacanță cu mașina

Câteva sfaturi de la un șofer pățit dacă pleci în vacanță cu mașina
Ce este mai bine să verificați înainte de a pleca în vacanță, astfel încât să ajungeți la destinație rapid și în siguranță?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ce este mai bine să verificați înainte de a pleca în vacanță, astfel încât să ajungeți la destinație rapid și în siguranță?

 

 

 

Dacă ai o mașină mai încăpătoare nu înseamnă că trebuie iei cu tine jumătate din bunurile casnice pentru o săptămână de vacanță la mare.

 

 

 

Să începem cu roțile.

Anvelopele deflate se întâmplă surprinzător de des  facă probleme în călătoriile de vacanță. Este complet logic și se datorează adesea presiunii prea mici a aerului din anvelopă. Dacă anvelopa se îndoaie, se încălzește până când se sparge. Acest lucru se întâmplă în călătoria lungă în vacanță, la câteva ore departe de casă, pentru că deplasările între supermarket, grădiniță,  sau la țară sunt atât de scurte încât anvelopa nu se poate încălzi periculos.

Dacă vă verificați anvelopele, care sunt atașate de partea din spate a mașinii, atât de rar puteți avea surpriza să constatați   că este și veche și dezumflată. Deci verificați acasă, nu pe drum.

 

 

 

Aer și ulei și apă

Dacă verificați în mod regulat presiunea și starea anvelopelor înainte de călătorii lungi și nu vă bazați pe o avertizare de presiune în anvelope, ar trebui să verificați imediat nivelul uleiului și lichidul de curățare a parbrizului. Aceasta include, de asemenea, să aruncăm o privire asupra dulapului de medicamente de la bord și dacă triunghiul de defecțiune poate rămâne în picioare fără ajutor extern. Aproape întotdeauna este loc pentru o sticlă mare de apă de la robinet în portbagaj. Și dacă ai nevoie doar de ei să te speli pe mâini după o scurtă oprire pe marginea drumului, întorcând spatele la drum.

 

 

Dacă călătoria vă duce în străinătate, merită să aruncați o privire pe pagina de pornire a unui club auto, unde caracteristicile speciale ale țărilor individuale sunt bine rezumate. Am nevoie de o vignetă acolo, de unde o pot cumpăra – poate chiar în avans? Confirmare de asigurare, lumină în timpul zilei, limite de alcool dacă ești vulnerabil la degustarea de vinuri  sau bere. Poate este nevoie și de două veste de mare vizibilitate,  lucru la care nu te gândești decât dacă ești oprit de un polițist în țara în cauză care pândesc vehiculele cu plăcuțe de țară străină.

 

 

 

Alimentați ieftin

Apropo, cel mai bine este să-ți verifici anvelopele joi seara la benzinăria ta de încredere. Pentru că atunci te poți umple imediat. De regulă, combustibilul este mai ieftin joi seara decât sâmbăta următoare, dimineața. Și pentru că un cititor a fost recent uimit că combustibilul este mult mai scump pe autostradă decât în afara ei: Da, așa a fost, oricum pentru totdeauna, și dacă benzinăria este destul de aproape de granița unei țări în care… Benzină este mai scump decât aici – surpriză – benzina este de obicei mai scumpă acolo decât la 100 de kilometri distanță. Și pentru că acesta este mai mult un truism decât un truc de viață, este considerat doar un sfat de șapte zecime.

 

 

Datorită internetului și aplicațiilor pentru prețul combustibilului, toată lumea ar trebui să poată obține rapid o imagine de ansamblu dacă este atât de important să economisiți câțiva euro la umplere. Probabil că este mai ușor dacă conduci cu 100 km/h în loc de 145 km/h – și este mai bine și pentru mediu. Nu la fel de bine ca să luați transportul în comun și să vă scutiți de bătaia de cap de a goli portbagajul în public, dar totuși.

 

 

Schimbare becurilor arse.De asemenea, ar trebui să verificați în prealabil instrucțiunile de utilizare pentru a vedea dacă puteți schimba lampa deloc sau dacă trebuie să luați cu dvs. două faruri complete de schimb (de exemplu, cu LED-uri instalate permanent). Nu ar trebui să schimbi singur becurile cu xenon dacă nu știi nimic despre el. La unele mașini trebuie să iei cu tine și unelte decente dacă „simți” că trebuie să scoți jumătate din puntea din față și trebuie să ai mâini de copii pentru a ajunge chiar la becuri. Audi, Passat și câțiva Peugeot sunt astfel de candidați, încât se spune că mulți ingineri experimentați în mecatronică au făcut furie. La urma urmei, nu mai trăim în anii optzeci și spațiul din compartimentul motor este prea valoros pentru a putea oferi un acces suficient.

 

 

 

 

Un mic stingător de incendiu.

Acest lucru este obligatoriu în Grecia, de exemplu.

 

 

 

În unele țări  este obligatoriu rezerve de becuri de schimb pentru faruri. Acest lucru poate fi foarte scump cu xenon. 

Sfat. Mergeți la un dealer specializat de încredere. Cumpărați becurile de care aveți nevoie pentru mașină și le puteți returna după vacanță în perioada de returnare de două săptămâni, deoarece sunt „cele greșite”.

 

 

 

Schimbarea becurilor.

De asemenea, ar trebui să verificați în prealabil instrucțiunile de utilizare pentru a vedea dacă puteți schimba lampa pe loc  sau dacă trebuie să luați cu dvs. două faruri complete de schimb (de exemplu, cu LED-uri instalate permanent). Nu ar trebui să schimbi singur becurile cu xenon dacă nu știi nimic despre ele.

 

 

La unele mașini trebuie să iei cu tine și unelte speciale dacă rebuie să scoți jumătate din puntea din față și trebuie să ai mâini de copii pentru a ajunge chiar la becuri. Audi, Passat și câțiva Peugeot sunt astfel de mărci, încât se spune că mulți ingineri experimentați în mecatronică se înfurie. Nu mai trăim în anii optzeci și spațiul din compartimentul motor este prea valoros pentru a putea oferi un acces suficient.

 

 

 

Șofer pățit

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns