Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

RYANAIR SCADE PREȚURILE LA BILETELE DE AVION

Scad prețurile la biletele de avion „Ca pe Vremuri”

Scad prețurile la biletele de avion „Ca pe Vremuri”
Reducerea tarifelor de către Ryanair reflectă adaptarea companiei la cerințele pieței și la comportamentul mai precaut al consumatorilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Compania aeriană irlandeză Ryanair și-a ajustat previziunile privind prețurile biletelor pentru sezonul estival, anunțând că tarifele vor fi „semnificativ mai mici” în al doilea trimestru fiscal. Aceasta decizie vine în contextul în care consumatorii devin tot mai precauți în cheltuieli, determinând Ryanair să reducă prețurile pentru a umple avioanele și a menține competitivitatea.

 

 

În primul trimestru fiscal, Ryanair a înregistrat o scădere a tarifelor medii cu 15%, iar profitul după impozitare a scăzut aproape la jumătate, ajungând la 360 de milioane de euro, de la 663 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut. Inițial, compania estima că tarifele în trimestrul al doilea vor fi „stabile sau în creștere modestă”.

 

 

Vara este o perioadă crucială pentru companiile aeriene, care generează cele mai mari venituri. Însă, acest sezon a fost problematic din cauza mai multor factori: randamente scăzute, probleme legate de controlul traficului aerian, întârzieri în livrarea aeronavelor și o întrerupere globală a sistemului informatic care a cauzat anularea și întârzierea a mii de zboruri.

 

 

 

Transportatorii aerieni se așteptau ca restricțiile de capacitate să ducă la creșterea tarifelor, dar până acum acestea au rămas scăzute. Companiile aeriene, inclusiv Ryanair, au fost nevoite să ofere reduceri pentru a ocupa locurile disponibile. Michael O’Leary, directorul executiv al Ryanair, a menționat că încrederea scăzută a consumatorilor forțează scăderea tarifelor.

 

 

Ryanair își poate permite să zboare la tarife mai mici datorită avantajului costurilor. Strategia companiei a fost întotdeauna de a umple avioanele, ajustând prețurile în consecință. Deși a avertizat despre întârzierile în livrarea avioanelor Boeing 737 Max, compania a subliniat îmbunătățirea calității și frecvenței livrărilor în primul trimestru.

 

 

Ryanair estimează că traficul pentru întregul an va crește cu 8%, atâta timp cât livrările Boeing nu sunt întârziate în continuare. Compania rămâne cu aproximativ 20 de avioane mai puțin față de contractul său și se concentrează acum pe obținerea celor 50 de unități rămase.

 

 

Reducerea tarifelor de către Ryanair vine într-un moment în care multe companii aeriene de pe ambele maluri ale Atlanticului au avertizat asupra presiunilor asupra tarifelor. Aceasta este o veste bună pentru consumatori, care pot beneficia de bilete de avion mai ieftine pentru destinații europene și nu numai. Cu tarife mai mici, zborurile în străinătate devin din nou accesibile, permițând călătorilor să-și planifice vacanțele de vară fără a cheltui o avere.

 

 

Reducerea tarifelor de către Ryanair reflectă adaptarea companiei la cerințele pieței și la comportamentul mai precaut al consumatorilor. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru călători de a profita de prețuri mai accesibile și de a redescoperi bucuria de a călători în străinătate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns