Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REGLEMENTĂRI NOI

Veneția adoptă măsuri stricte pentru reducerea numărului de turiști

Veneția adoptă măsuri stricte pentru reducerea numărului de turiști
Conform noilor reglementări, grupurile de turiști vor fi limitate la un maxim de 25 de persoane.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Veneția, unul dintre cele mai populare orașe turistice din Europa, a introdus recent măsuri stricte pentru a gestiona fluxul de vizitatori și pentru a reduce impactul acestora asupra orașului-lagună. Conform noilor reglementări, grupurile de turiști vor fi limitate la un maxim de 25 de persoane.

 

 

Inițiative pentru protejarea orașului

 

Această măsură face parte dintr-o serie de inițiative menite să protejeze liniștea locuitorilor și să asigure o circulație mai fluidă a pietonilor în centrul istoric al orașului, precum și pe insulele Murano, Burano și Torcello.

 

 

Restricții suplimentare

 

Autoritățile vor restricționa și utilizarea difuzoarelor de către ghizii turistici pentru a minimiza zgomotul și pentru a menține o atmosferă mai relaxantă pentru locuitori. Cei care nu respectă aceste noi reglementări vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 25 și 500 de euro. Inițial, aceste măsuri trebuiau să intre în vigoare în iunie, dar au fost amânate până la începutul lunii august.

 

 

Sistem de plată pentru vizitatori

 

În aprilie, Veneția a devenit primul oraș din lume care a implementat un sistem de plată pentru vizitatori, ca parte a unui experiment destinat să descurajeze turismul de masă în perioadele de vârf. Această inițiativă, monitorizată atent de alte destinații turistice europene, a durat 29 de zile și s-a încheiat în iulie, iar acum se află în faza de consultare pentru a decide modul în care va fi implementată în viitor.

 

 

Excepții de la noile norme

 

Există excepții de la aceste norme: copiii cu vârsta de până la doi ani nu sunt incluși în calculul grupurilor, iar studenții aflați în vizite educaționale sau excursii școlare sunt exceptați de la aceste limitări.

 

 

Echilibru între nevoile locuitorilor și turiștilor

 

Aceste măsuri reflectă eforturile continue ale Veneției de a echilibra nevoile locuitorilor și ale turiștilor, într-un oraș renumit pentru atracțiile sale unice și provocările cauzate de turismul excesiv.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Comisar sef Zamfir Moza - sef Serviciu Inmatriculari

La Satu Mare se pot da examene pentru carnete de mopede şi motociclete

Poligonul este o grea piatră de încercare pentru cei care doresc să obţinăpermisul de conducere

La Satu Mare au reînceput examenele pentru obţinerea permisului de conducere pentru mopede şi motociclete. 6 şcoli de şoferi din Satu Mare sunt autorizate în vederea pregătirii elevilor în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere pentru mopede şi motociclete. Altele sunt în curs de autorizare.