Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INCENDIU

Incendiu de vegetație uscată în Viile Satu Mare stins de pompieri după 4 ore de intervenție

Incendiu de vegetație uscată în Viile Satu Mare stins de pompieri după 4 ore de intervenție
După aproximativ 4 ore de intervenție, pompierii au lichidat incendiul înaintea extinderii acestuia la casele de locuit
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Ieri, 08.08.2024, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al judeţului Satu Mare a fost solicitat pentru lichidarea unui alt incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Viile Satu Mare.

 

 

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă de producere a constituit-o focul deschis în spații deschise, au ars aproximativ 10 ha de vegetație uscată!

 

Pentru gestionarea situației de urgență au fost dislocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă încadrate de 10 pompieri din Detașamentul Satu Mare și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Viile Satu Mare.

 

Intervenţia specializată pentru stingerea acestor arderi necesită utilizarea unui volum apreciabil de resurse, costurile acestor intervenţii fiind semnificative!

 

Pericolul mare la incendiile de vegetaţie uscată îl reprezintă propagarea cu repeziciune la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice, conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile, căi de circulație, periclitând siguranţa participanţilor la trafic și pierderi de vieți omenești.

 

 

După aproximativ 4 ore de intervenție, pompierii au lichidat incendiul înaintea extinderii acestuia la casele de locuit aflate în imediata apropiere.

 

 

Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, instituţia noastră atenţionează cetăţenii, asupra obligativităţii respectării prevederilor legislaţiei în vigoare!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns