Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ZIUA MARINEI 2024

Ziua Marinei sărbătorită la Constanța în prezența președintelui Klaus Iohannis și a lui Nicolae Ciucă

Ziua Marinei sărbătorită la Constanța în prezența președintelui Klaus Iohannis și a lui Nicolae Ciucă
Ziua Marinei la Constanța a fost marcată de prezența președintelui Klaus Iohannis și a lui Nicolae Ciucă, evidențiind rolul esențial al Forțelor Navale în securitatea națională și regională, în contextul tensiunilor din Marea Neagră.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanța a devenit scena principală a festivităților de Ziua Marinei, un eveniment anual ce adună oficialități de rang înalt și mii de cetățeni. Președintele Klaus Iohannis și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au fost prezenți, marcând importanța acestei zile pentru Forțele Navale Române și pentru securitatea națională.

Manifestările au început la ora 10.00 cu ceremonii tradiționale care au inclus ridicarea drapelului României și salve de tun, în vreme ce intonarea imnului național a răsunat pe faleza mării. Un moment emoționant a fost depunerea ancorelor de flori în apele Mării Negre, un omagiu adus eroilor marinari.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a subliniat în alocuțiunea sa rolul crucial al forțelor navale în contextul securității regionale și a colaborării întărite cu statele aliate din zonă. Inițiativa recentă de combatere a minelor marine, în colaborare cu Bulgaria și Turcia, reflectă angajamentul României în asigurarea securității navigației și a traficului maritim în Marea Neagră.

Nicolae Ciucă a vorbit despre patriotism și despre importanța strategică a Mării Negre, în special în lumina conflictului continuu dintre Ucraina și Rusia. „Este o zi care ne reamintește cine suntem și ce valori apărăm”, a afirmat Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis, în ultimul său discurs în calitate de președinte al țării, a accentuat stabilitatea și securitatea României, subliniind soliditatea garanțiilor de securitate obținute prin cooperare internațională. „România este un pilon de stabilitate și un promotor al valorilor democratice în regiune”, a declarat Iohannis.

Ziua s-a încheiat cu demonstrații navale impresionante, exerciții de luptă împotriva aviației inamice și apărarea împotriva desanturilor maritime. Defilarea navelor și aeronavelor militare a oferit un spectacol vizual de neuitat pentru cei prezenți.

Seara, festivitățile au continuat cu un concert oferit de Muzica Militară a Forțelor Navale și un spectacol luminos pe nave, culminând cu retragerea cu torțe a marinarilor pe faleza Constanței.

Ziua Marinei la Constanța a fost un prilej de sărbătoare, dar și de reflecție asupra rolului și sacrificiilor Forțelor Navale Române în contextul actual de securitate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns