Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PIERDERE, CULTURĂ

Scriitor dispărut în Austria, căutat de serviciile de urgență

Scriitor dispărut în Austria, căutat de serviciile de urgență
De o săptămână scriitorul Bodo Hell  nu a  dat niciun semn de viață. O operațiune de căutare la scară largă care implică serviciile de urgență din Austria și serviciile de salvare montană austriece, poliția alpină, câini, elicoptere și o dronă a fost acum întreruptă fără succes.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De o săptămână scriitorul Bodo Hell  nu a  dat niciun semn de viață. O operațiune de căutare la scară largă care implică serviciile de urgență din Austria și serviciile de salvare montană austriece, poliția alpină, câini, elicoptere și o dronă a fost acum întreruptă fără succes.

 

 

 

 

 

Bodo Hell era deosebit de ospitalier. Drumeții urcau în mod regulat până la el.

Salvatorii montani, poliția și fermierii alpini continuă să-l caute cu disperare în zona Dachstein, unde era cunoscut și îndrăgit ca fermier îi producător de lapte. Scriitorul  în vârstă de 81 de ani este considerat unul dintre cei mai originali scriitori austrieci.

De la sfârșitul anilor 1970, Bodo Hell ( Iadul) și-a petrecut fiecare vară la Grafenbergalm din zona Dachstein. Cunoscutul scriitor este și un mare iubitor de animale. În jur de 80 de vite, precum și oi și cai, au fost și în acest an în grija lui.

În ultimele săptămâni, oaspeții din zonă au venit aproape în fiecare zi la casa lui, au declarat luni câțiva dintre vecinii cabanei. Își servea oaspeții cu brânză de capră de casă și ulei de semințe de dovleac în coliba rustică..

 

Ultima oară bătrânul de 81 de ani a fost văzut vineri dimineață între Grafenbergalm și Helibronnerkreuz  plecat să-și caute vitele. Dar se pare că nu s-a mai întors. Pentru că un cunoscut nu l-a putut contacta prin telefonul cabanei, a devenit vigilent. „De peste 50 de ani a ieșit în fiecare zi, dar este de fapt foarte de încredere”, explică un vecin din colibă.

 

 

 

 

 

 

 

Zeci de ajutoare au sosit la fața locului
Și așa a început duminică o operațiune de căutare de amploare, care a continuat luni. „În partea Stiriană, aproximativ 80 de servicii de urgență alpine au fost la fața locului încă de la primele ore ale dimineții”, Au fost consultați și colegii din Austria Superioară. Au fost folosite elicoptere și câini de căutare. „Proprietarii de cabane sunt intervievați și nimeni nu poate da relații.

 

Căutarea a trebuit să fie întreruptă luni după-amiază pentru că se apropia o furtună. Operatiunea de cautare pe platoul platoului Dachstein va fi reluata marti dimineata. Încă se crede că se află pe partea Austriei Superioare a zonei Dachstein.

 

 

 

 

 

 

Bodo Iadul: Biografia unui poet și om interesant

Bodo Hell (Iadul) abia la 80 de ani a ajuns să primească Premiul de Stat pentru Literatură din Austria, în 2023. A mai durat încă un an până când a fost onorat cu Premiul pentru Literatură din Stiria, Austria Superioară, de unde era originar.

Artistul, gânditorul și scriitorul versatil, s-a născut la  la 15 martie 1943, în Salzburg, orașul poetului Georg Trakl,  era preocupat demuzică (orga), cinematografie,  filozofie, istorie, germană și  istoria locului său, Stiria. Nu numai prin munca sa de lăptar la Grafenbergalm, pe care o desfășoară încă din anii 1970, ci și prin Droschl Verlag,  editură unde publică o mare parte din lucrările sale (cel mai recent „Copaci înzestrați” anul trecut). Participă la numeroase lecturi publice, în Kunsthaus Muerz, la EisenzART sau în Graz Literaturhaus.

 

 

 

 

Nu numai că Bodo Hell ( Iadul) este  extraordinar ca persoană, dar și literatura sa  este una neobișnuită. Cu cunoștințe enciclopedice, ajunge la miezul poveștilor sale și reușește mereu să le reverse într-un limbaj pe cât de unic, pe atât de poetic. Nici umorul și ironia nu sunt neglijate. Scriitor complex, opera sa include fotografii, filme, piese de teatru radiofonic, albume muzicale și piese de teatru. A fost distins cu Premiul Erich Fried (1991), Premiul pentru Literatură Berlin (1998), Premiul Orașului Viena (1999), Premiul Caselor de Literatură (2003), Premiul Telekom Klagenfurt (2006). Cele mai recente apariții editoriale ale sale sunt eseul „Auffahrt” (Dorschl 2019) și, împreună cu Martin Leitner, piesa radiofonica „ÖTZI 1991991”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Parcările din Satu Mare – afacere sau dezinteres?

Ceva nu-i coşer: ADP încasează, Primăria plăteşte

Peste 18.000 de euro au rămas în contul ADP în luna mai anul acesta, în timp ce în contul Primăriei au fost viraţi doar 890 de euro din parcări. Ce se întâmplă cu aceşti bani nu ştie nimeni cu exactitate. ADP aruncă pisica moartă în curtea Primăriei Satu Mare şi invers. Un răspuns la această întrebare vom afla totuşi, luni, 10 iunie, când contabila ADP revine la serviciu.