Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Noi reguli pentru transportul lichidelor în bagajele de mână în toate aeroporturile UE. Ce trebuie să știi

Noi reguli pentru transportul lichidelor în bagajele de mână în toate aeroporturile UE. Ce trebuie să știi
Începând cu 1 septembrie 2024, călătorii care tranzitează aeroporturile din Uniunea Europeană vor trebui să respecte noi norme de securitate referitoare la transportul lichidelor în bagajele de mână.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Începând cu 1 septembrie 2024, călătorii care tranzitează aeroporturile din Uniunea Europeană vor trebui să respecte noi norme de securitate referitoare la transportul lichidelor în bagajele de mână. Aceste reguli, anunțate miercuri de agenția de presă dpa și citate de Agerpres, revin la standardele stricte introduse pentru prima dată în 2006, după ce tentativele de atac terorist au atras atenția asupra potențialului pericol al lichidelor la bordul avioanelor.

 

 

 

Ce presupun noile reguli?

Conform noilor reglementări, pasagerii vor putea transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente cu un volum maxim de 100 mililitri fiecare. Toate recipientele trebuie plasate într-o singură pungă de plastic transparentă, care să nu depășească volumul de 1 litru. Această măsură are scopul de a facilita verificările de securitate și de a reduce riscul de introducere a materialelor periculoase la bordul aeronavelor.

 

 

Scanere vechi vs. scanere noi

Deși în ultimii ani au existat unele relaxări ale acestor reguli, în special pe aeroporturile germane dotate cu scanere de tomografie computerizată (TC), care permit verificarea mai eficientă și detaliată a bagajelor, autoritățile europene au ridicat semne de întrebare cu privire la fiabilitatea acestei tehnologii. În ciuda capacității scanerelor TC de a crea imagini tridimensionale ale bagajelor și de a detecta eventuale amenințări, UE a decis să reintroducă restricțiile stricte pentru lichide, aplicabile în toate aeroporturile din blocul comunitar.

Noile reguli prevăd însă o excepție importantă: la punctele de control dotate cu scanere moderne, pasagerii nu vor mai fi obligați să scoată recipientele cu lichide din bagaje pentru a le expune separat. Cu toate acestea, pe majoritatea aeroporturilor care folosesc încă scanere convenționale, lichidele și dispozitivele electronice vor trebui prezentate separat pentru verificări.

 

 

 

Excepții și sfaturi pentru călători

Este important de reținut că anumite lichide sunt exceptate de la aceste reguli stricte. Medicamentele esențiale și hrana lichidă pentru bebeluși pot fi transportate în cantități mai mari, dar pasagerii ar trebui să fie pregătiți să le declare și să le prezinte la controlul de securitate.

Pentru a evita neplăcerile la punctele de control, călătorii sunt sfătuiți să își pregătească bagajele în conformitate cu noile norme și să se informeze din timp cu privire la dotările specifice ale aeroportului de plecare.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Proteste împotriva creșterii bugetului militar în Japonia

MITING PENTRU PACE

Proteste împotriva creșterii bugetului militar în Japonia

Parlamentul japonez a aprobat joi bugetul pentru anul fiscal 2024 începând din aprilie, în valoare totală de 112,57 trilioane de yeni (aproximativ 744 de miliarde de dolari). Bugetul de apărare al țării pentru noul an fiscal a înregistrat o creștere de 16,6 la sută, atingând un record de 7,92 trilioane de yeni, adică 56 miliarde de dolari.