Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

AJUTOR PENTRU ENERGIE

Cum se acordă tichetele de energie?

Cum se acordă tichetele de energie?
Pentru a obține aceste drepturi, pensionarii vor prezenta ultimul talon de pensie emis înainte de recalcularea acestei pensii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Într-un climat economic marcat de creșteri constante ale costurilor de trai și incertitudini financiare, Guvernul României a implementat o serie de măsuri menite să sprijine cetățenii cei mai vulnerabili. Printre aceste măsuri se numără și acordarea voucherelor pentru lemne de foc, un ajutor vital pentru multe familii și persoane singure care se confruntă cu dificultăți în a- și încălzi locuințele în timpul sezonului rece.

 

 

În anul 2024, voucherele pentru energie vor fi distribuite conform Legii privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), în aceleași condiții ca și până acum.

 

 

La ultima şedinţă de guvern, premierul Marcel Ciolacu, a anunţat că pensionarii ale căror venituri au crescut în urma recalculării nu vor fi afectați și că vor primi în continuare banii pentru încălzire.

 

 

„Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioada”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

 

 

Cei care au primit, vor avea și în continuare

 

 

Sprijinul acordat de guvern, pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri va fi acordat în continuare tuturor persoanelor care au beneficiat de acest sprijin.

 

 

Sprijinul pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei se acordă de 2 ori/ an. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor au fost emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, iar listele cu beneficiari sunt întocmite printr-un parteneriat între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor – ANAF, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 

 

Pentru a obține aceste drepturi, pensionarii vor prezenta ultimul talon de pensie emis înainte de recalcularea acestei pensii. Măsura se va aplica în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025”, a mai spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Beneficiarii sunt obligați să furnizeze corect toate informațiile referitoare la componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute.

 

 

Ministrul Muncii a anunțat că și ajutorul pentru lemne este inclus. Acesta se acordă pe baza unei dispoziții emise de primar și este destinat familiilor sau persoanelor singure cu venituri medii nete lunare de până la 1.386 lei pe persoană în cazul familiilor, respectiv până la 2053 de lei în cazul persoanelor singure.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Manifestația fermierilor la Varșovia: Nemulțumirile agricultorilor Polonezi

PROTESTE 2024

Protestele fermierilor Polonezi din Varșovia

Fermierii din Polonia protestează de luni de zile. Inițial a fost împotriva importurilor agricole scutite de taxe vamale și presupus „necontrolate” din Ucraina , iar în ultimele săptămâni, de asemenea, împotriva „Green Deal” al Uniunii Europene.