Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ȘCOALA ALTFEL 2025

Centralizarea excesivă din partea Ministerului Educației impune profesorilor temele pentru Școala Altfel 2025

Centralizarea excesivă din partea Ministerului Educației impune profesorilor temele pentru Școala Altfel 2025
Ministerul Educației le impune profesorilor temele pe care să le abordeze cu elevii în săptămâna dedicată Școlii Altfel 2025
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Ministerul Educației le impune profesorilor temele pe care să le abordeze cu elevii în săptămâna dedicată Școlii Altfel 2025, printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare și conducerilor școlilor, obținută de Edupedu.ro. Printre ele – combaterea violenței, a dependenței de droguri și de tehnologie, educație rutieră, educație financiară și juridică, se arată în document.

 

 

Printre temele menționate în document impuse se regăsesc prevenirea violenței sub toate formele sale – bullying, violență fizică și psihologică, dar și violență cibernetică. De asemenea, școlile trebuie să abordeze educația rutieră, financiară și juridică, tematici care, deși importante, ridică întrebări cu privire la libertatea profesorilor de a-și alege propriile teme de discuții și activități cu copiii în săptămâna dedicată activităților extracurriculare.

 

 

Conform ordinului de ministru care aprobă structura anului școlar 2024-2025, programele Săptămâna „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” se pot desfășura până pe cel târziu 30 mai 2025 și, prin metodologie, trebuie organizate în 5 zile consecutive, în module de cursuri diferite.

 

 

Cu toate acestea, ministra Educației a declarat recent că poate lua în calcul schimbarea acestor prevederi pentru ca „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” să se desfășoare până pe 20 iunie 2025 când se termină cursurile, pentru ca profesorii și elevii care nu susțin Bacalaureatul între 10 și 16 iunie să fie în activități în aceste programe. Școlile au avut termen 1 aprilie 2024 cel târziu să stabilească perioadele mobile și să le comunice elevilor, profesorilor, părinților și inspectoratelor școlare.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns