Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DANS SPORTIV

Cupa Sătmarului la dans sportiv 2024 – Ediția a XIII-a

Cupa Sătmarului la dans sportiv – Ediția a XIII-a
Pe 21 septembrie 2024, Satu Mare a fost centrul dansului sportiv din România, găzduind cu succes a XIII-a ediție a prestigioasei competiții „Cupa Sătmarului”. Evenimentul, devenit deja un punct de referință în calendarul național al dansului sportiv, s-a desfășurat în Sala LPS „Ecaterina Both”
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe 21 septembrie 2024, Satu Mare a fost gazda celei de-a 13-a ediții a Cupei Sătmarului, un eveniment de dans sportiv care și-a consolidat reputația în calendarul competițiilor naționale. Sala LPS „Ecaterina Both” a devenit centrul atenției pentru sute de sportivi care s-au întrecut în grație și tehnică, oferind un spectacol de neuitat.
Anul acesta, competiția a atras aproximativ 200 de perechi de dansatori din întreaga țară, dar și din străinătate. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Dans Sportiv și Clubul Sportiv „Royal Dance” Satu Mare.

 

Competiția a început la ora 9:00, iar punctul culminant a fost deschiderea oficială și concursul Open, care au avut loc de la ora 19:00. Dansatorii au concurat în diverse categorii de vârstă și clase, atât la secțiunea de solo fete, cât și în perechi. Antrenorul Ovidiu Ignat, de la Royal Dance Club, a subliniat importanța acestui eveniment, care deschide sezonul competițional 2024-2025 și marchează 30 de ani de la înființarea clubului.

 

 

 

 

 

 

Cu 22 de arbitri invitați și prezența oficialilor de la Federația Română de Dans Sportiv, evenimentul a oferit condiții excelente tuturor participanților. Ovidiu Ignat a menționat că organizatorii au făcut eforturi mari pentru a asigura un standard ridicat al competiției și pentru a crea o atmosferă în care toți cei implicați să se simtă apreciați.

 

Juriul a fost format de un grup impresionant de arbitri invitați, fiecare aducând cu sine o experiență vastă și un ochi critic bine format în lumea dansului sportiv. Printre aceștia s-au numărat:

Ema Parnescu – Cluj-Napoca
Katalin Somodi – Târgu-Mureș
Noemi Toth – Oradea
Mirona Gliga – Reghin
Silvia Roșca – Baia Sprie
Daniela Apatiei – Sibiu
Vlad Palamariu – Suceava
Dimitro Strelnik – București
Both Istvan – Cluj-Napoca
Brigitte Șargu – Timișoara
Vasile Constantin – București
Cristian Jurcut – Oradea
Mădălina Mare – Baia Mare
Alexandru Acs – Cluj-Napoca
Alexandru Rusu – Baia Mare
Ovidiu Ignat – Satu Mare
Toth Istvan – Ungaria
Paul Moldovan – Târgu Mureș
Roman Ciflicli – Reghin
Arnold Maior – Salonta
Vlad Țigu – Arad
Mirea Decius – Timișoara
Dinu Aluaș – Șomcuta Mare
Florin Culda – Oradea
Emanuel Jebeleanu – Timișoara
Andrei Scrab – Piatra Neamț

 

 

 

Perechile de la Royal Dance Club Satu Mare au obținut rezultate remarcabile, consolidându-și poziția în topul dansatorilor de performanță din România. Perechea David Decsei și Carina Cociota s-a clasat pe locul 2 la Open Latino 16-35 de ani, iar Mark Horvath și Denisa Graz au obținut locul 1 la Open Basic Standard 16-35 de ani. La categoria Open Basic Latino pentru 6-11 ani, perechea Alessio Bocrici și Daria Dragoș s-a clasat pe locul 7-8.

 

 

Ediția din acest an a Cupei Sătmarului are o semnificație specială, marcând 30 de ani de la înființarea Royal Dance Club. Ovidiu Ignat și Otto Varga, fondatorii clubului, au amintit despre parcursul de trei decenii al clubului, plin de succese și amintiri prețioase. La finalul anului, clubul plănuiește să organizeze o sărbătoare a acestei comunități dedicate dansului sportiv.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns