Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DIRECȚIA SANITAR VETERINARĂ SATU MARE

Întâlnire cu fermierii pentru combaterea Pestei Micilor Rumegătoare la sediul DSVSA Satu Mare

Prefectul Ioan Tibil a participat la o întâlnire cu fermierii la DSVSA Satu Mare pentru a discuta măsurile de protecție împotriva pestei micilor rumegătoare, evidențiind importanța informării și respectării reglementărilor legale în contextul apariției acestei boli în țară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astăzi, la sediul Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, a avut loc o ședință importantă la care au participat prefectul Ioan Tibil și directorul Cancelariei, Radu Iancu, alături de reprezentanți ai asociațiilor de crescători de ovine și caprine, precum și fermieri din domeniul zootehniei.

 

 

Scopul întâlnirii a fost informarea fermierilor și implementarea unor măsuri de protecție împotriva pestei micilor rumegătoare (PMR), o boală virală gravă ce afectează ovinele și caprinele. Deși până în prezent nu au fost raportate focare în județul Satu Mare, în alte părți ale țării situația este alarmantă, cu primele cazuri confirmate în județul Tulcea pe 19 iulie 2024.

 

 

Specialiștii DSVSA au adus în discuție și alte două boli grave ce afectează aceste animale: variola ovină și caprină și boala limbii albastre, care se manifestă în diverse zone ale Europei.

 

 

Prefectul Ioan Tibil a subliniat importanța respectării reglementărilor legale și a procedurilor stabilite pentru prevenirea focarelor de boală: “La nivelul județului suntem în alertă. Am aprobat Planul de măsuri împotriva acestei boli, cu atribuții clare pentru DSVSA și autoritățile locale. Rezultatele în lupta cu această maladie depind de o informare eficientă a fermierilor și de stabilirea unor canale de comunicare rapide.”

 

 

Întâlnirea a fost un pas esențial în conștientizarea și pregătirea fermierilor pentru a face față acestei amenințări, asigurând astfel sănătatea animalelor și siguranța producției zootehnice din județul Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns