Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ISU SATU MARE

Concursul Internațional „SCĂRI” la Satu Mare: Competiția pompierilor salvatori

Concursul Internațional „SCĂRI” la Satu Mare: Competiția pompierilor salvatori
Concursul Internațional „SCĂRI” organizat de ISU „Someș” Satu Mare între 25-27 septembrie 2024, implică pompieri din 10 județe care vor urca 210 trepte echipați complet, iar publicul este invitat să urmărească competiția și să participe la activități interactive pe 26 septembrie, în fața Palatului Administrativ din Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 25-27 septembrie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare organizează cea de-a XI-a ediție a competiției internaționale „SCĂRI”. Evenimentul va avea loc în municipiul Satu Mare, unde pompieri din 10 județe vor concura urcând 210 trepte, până la etajul 10 al Palatului Administrativ, echipați în costume de protecție Nomex, cântărind aproximativ 35 kg, inclusiv aparate de respirat.

Concursul, care se desfășoară pe trei categorii de vârstă (sub 30 de ani, 30-40 ani și peste 40 de ani), vizează atât participanți individuali, cât și echipe formate din doi servanți. Această provocare își propune să perfecționeze abilitățile necesare intervențiilor în situații de urgență la clădiri înalte.

Pe 26 septembrie, începând cu ora 09:00, publicul sătmărean este invitat să urmărească competiția de pe platoul din fața Palatului Administrativ. Pe lângă concurs, vor fi organizate activități de informare preventivă, lecții de prim ajutor, jocuri de ștafetă și prezentarea echipamentelor de intervenție. Copiii și tinerii vor avea ocazia să testeze un perete de escaladă amenajat special.

La final, cei mai rapizi și rezistenți pompieri salvatori vor fi premiați. Publicul este așteptat în număr cât mai mare să îi susțină pe salvatorii veniți din întreaga țară.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns