Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A fost aprobată alocarea finală a fondurilor UE pentru programul de distribuire de fructe şi legume în şcoli pentru anul şcolar 2013/2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Potrivit anexei, rata parţială de finanţare în cazul României este de 75%.
Potrivit anexei, rata parţială de finanţare în cazul României este de 75%.

Potrivit comunicatului publicat pe pagina de internet, Comisia Europeană a aprobat alocarea finală a fondurilor UE pentru programul de distribuire de fructe şi legume în şcoli, denumit “Schema de Distribuire a Fructelor în Şcoli”, pentru anul şcolar 2013/2014. 

24 dintre statele membre ale Uniunii Europene (inclusiv Croaţia, după aderare) s-au înscris în programul de anul acesta, singurele ţări care au decis să nu participe în program fiind Suedia, Finlanda şi Marea Britanie.

“Schema de Distribuire a Fructelor în Şcoli” are la dispoziţia sa fonduri europene în valoare de 90 milioane de euro pentru anul şcolar 2013/2014, iar principalii beneficiari vor fi Italia, care va primi 20.5 milioane de euro prin intermediul schemei, urmată de Polonia (13.6 milioane de euro), Germania (12 milioane de euro), România (4.9 milioane de euro), Franţa (4.7 milioane de euro), Ungaria (4.5 milioane de euro), Spania (4.4 milioane de euro) şi Republica Cehă (4.2 milioane de euro).

“Aceasta este cea de-a cincea ediţie a programului, de la lansarea iniţiativei în 2009, iar numărul de copii care au beneficiat de pe urma lui a crescut constant. Pe parcursul anului şcolar 2011/2012, perioada cea mai recentă pentru care sunt disponibile date statistice, mai mult de 8,1 milioane de copii din statele membre UE participante au primit porţii regulate de fructe şi legume în şcoli.

Schema beneficiază de cofinanţare, ceea ce înseamnă că volumul de fonduri europene pus în joc trebuie să fie egalat prin contribuţii naţionale sau private. Acest program reprezintă una dintre iniţiativele importante la nivelul Uniunii Europene pentru încurajarea obiceiurilor de alimentaţie sănătoasă în rândul elevilor; prin adoptarea la o vârstă fragedă, aceste obiceiuri au o şansă mai mare să fie menţinute pe întreg parcursul vieţii. Alimentaţia  sănătoasă joacă un rol important în prevenirea problemelor de sănătate asociate proastei nutriţii, precum obezitatea în rândul copiilor”, se arată în comunicat.

Potrivit anexei, rata parţială de finanţare în cazul României este de 75%.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns