Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A fost descoperit un vaccin care poate preveni atacul de cord

Sigla Informatia Zilei
Oamenii de stiinta au facut primii pasi spre conceperea unui vaccin ce ar putea salva viata catorva milioane de oameni.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Oamenii de stiinta au facut primii pasi spre conceperea unui vaccin ce ar putea salva viata catorva milioane de oameni. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte medicale ce a avut loc la Londra, informeaza Descopera.ro.

O echipa de specialisti de la Universitatea Lund din Suedia a descoperit o noua metoda prin care se poate actiona pentru a preveni atacul de cord, noua descoperire fiind prima solutie anti-infarct care trateaza direct cauzele acestuia.

Problemele cardiace au loc atunci cand placa se depune pe arterele care transporta sange catre inima, acestea devenind cu timpul mai subtiri. Anumite parti ale placii depuse se pot desprinde, blocand astfel artera si provocand un atac de cord.

Printre cauzele care duc la atac de cord se numara lipsa de activitate fizica, dieta proasta, consumul ridicat de alcool, la care se adauga factorii ereditari.

Profesorul Jan Nilsson de la Universitatea Lund, specialist in probleme cardiovasculare, afirma ca metodele actuale sunt eficiente in 40% din cazuri. Specialistul a identificat o noua metoda, in mod curent neexplorata, ce ar putea creste procentul interventiilor reusite.

„Persoanele care sunt predispuse riscului de a face un atac de cord pot fi tratate si prin tintirea sistemului imunitar. Aceste terapii, fiind diferite de cele folosite in mod curent, pot fi folosite in acelasi timp cu metodele actuale, crescand astfel sansele de reusita”, afirma Nilsson.

Echipa condusa de doctorul Nilsson a conceput un vaccin pe care l-au testat pe soareci predispusi la atac de cord, reusind astfel sa reduca cu 70% numarul atacurilor de cord.

Vaccinul conceput, intitulat CVX-210, asteapta acum aprobarile autoritatilor competente pentru urmatorii pasi ai testarii, cea pe oameni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns