Image 1
Image 2

A fost identificată cea mai sănătoasă brânză din lume

Brânza este un aliment comun din dieta oamenilor. Fie că ne aflăm în România, Franța sau Rusia, diferite sortimente de brânză se regăsesc pe mese. De-a lungul timpului au apărut diferite tipuri de brânză, unul dintre cele mai interesante fiind cea cu mucegai. Cât de sănătoasă este, de fapt, brânza cu mucegai?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este veche, este mucegăită, are culoarea albastră şi un miros neplăcut, dar cu toate acestea, oamenii de ştiinţă susţin că această brânză deţinea cheia unei vieţi lungi şi sănătoase.

Cercetătorii au analizat această încântare culinară, numită brânza Roquefort, şi au ajuns la concluzia că deşi este bogată în grăsimi şi sodiu, ea are unele proprietăţi care susţin sănătatea corpului.
Se pare că Roquefort are proprietăţi antiinflamatorii – arată descopera.ro. Mai exact, compuşii antiinflamatori din această brânză par să funcţioneze cel mai bine în medii acide precum tractul digestiv uman.
Specialiştii susţin că aceşti compuşi ar putea fi extraşi pentru a crea medicamente ce combat bolile cardiovasculare sau pentru alcătuirea cremelor cu rol anti-îmbătrânire.
De asemenea, descoperirea ar putea explica aşa-numitul „paradox franţuzesc”. Francezii, deşi au un regim alimentar bogat în grăsimi, sodiu şi alcool par să aibă o sănătate mai bună decât a majoritatea europenilor.
Femeile din Franţa, de exemplu, au o rata a speranţei de viaţă de 85,3 ani, comparativ cu 82,3, rata întâlnită în cazul englezoaicelor.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*