Image 1
Image 2

A fost înfiinţat Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi din România

Oana Mindrut la seminariile din Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oana Mindrut la seminariile din Satu Mare
Oana Mindrut la seminariile din Satu Mare

În aprilie, la Satu Mare, 25 de tineri participau la seminarii în cadrul proiectului având ca rezultat scontat înfiinţarea Consiliului

    Zilele trecute a avut loc lansarea oficială a Asociaţiei Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, consiliu înfiinţat în baza unui proiect intitulat sugestiv “Eu, Tu, El şi Ea – Noi ne reprezentăm” şi în care a fost implicat şi judeţul Satu Mare.
La jumătatea lunii aprilie, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare au avut loc o serie de seminarii cu participarea a 25 de tineri sătmăreni aflaţi în sistemul de protecţie a copilului, întâlniri menite să le dezvolte abilitatea de a vorbi în public.

Mariana Dragoş, directoarea Protecţiei Copilului Satu Mare< “înfiinţarea Consiliului este un pas înainte în apărarea drepturilor copilului”

Programul de formare s-a desfăşurat în mai multe judeţe, respectiv Cluj, Bucureşti-Ilfov, Satu Mare şi Timiş, peste 150 de tineri fiind implicaţi în proiectul implementat de Asociaţia Life Education for All în parteneriat cu alte două ONG-uri. Seminariile de la Satu Mare au fost conduse de preşedinta asociaţiei care a demarat proiectul, Oana Mîndruţ. Unul din cele mai importante rezultate ale proiectului, inovator la nivel naţional, a fost acela de a înfiinţa Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, ceea ce iată s-a întâmplat recent. Chiar şi cu rol consultativ, înfiinţarea lui le oferă tinerilor şansa de a se organiza, de a deveni responsabili şi a se implica în mod activ în soluţionarea problemelor pe care le întâmpină în sistem. Ideea a fost şi este salutată de directoarea DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoş, care e de părere că înfiinţarea Consiliului este un pas înainte în apărarea drepturilor copilului.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită din 9 iulie disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with