Image 1
Image 2
Acasa

DREPTURI ASIGURATI

A început distribuirea cardurilor naționale de sănătate duplicat în județul Satu Mare

Sistemul informatic al cardului de sănătate dă bătăi de cap furnizorilor de servicii medicale
O nouă tranșă de carduri de sănătate duplicat a intrat în custodia Casei Județene de Asigurări de Sănătate Satu Mare, anunță conducerea instituției.O nouă tranșă de carduri de sănătate duplicat a ajuns la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare pentru a fi distribuită titularilor în drept.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba de 377 de carduri naționale de sănătate duplicat destinate persoanelor care au depus cereri la CJAS Satu Mare privind emiterea lor în cursul lunilor mai și iunie 2023. După cum am aflat de la directorul general – președinte al CJAS Satu Mare, Mihaela Curta, noile carduri vor putea fi ridicate de titulari de la sediul instituției . Solicitarea de noi documente duplicat s-a făcut de titulari în urma pierderii sau a deteriorării lor.  ”La începutul lunii noiembrie 2023 am primit o nouă tranșă de carduri duplicat în număr de 377 . Cardurile retipărite fac obiectul cererilor depuse de titulari în cursul lunilor mai -iunie 2023, în urma pierderii/deteriorării documentelor. Noile documente se ridică de la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Până acum doar 63 de persoane au venit să-și ridice noile carduri” a precizat, președinta CJAS Satu Mare, ec. Mihaela Curta

 

Întrucât la nivel național mai mulți furnizori de servicii medicale au semnalat probleme la activarea noilor carduri de sănătate, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a adus câteva lămuriri. Prima dintre ele se referă la arhitectura cardurilor de sănătate. Aceasta a fost schimbată în cursul lunii august  2023 eliminându-se de pe card certificatul MAI-AOPSNAJ. Astfel, cardurile duplicat tipărite în cursul lunilor septembrie – octombrie 2023 reflectă aceste modificări.

 

”Librăria CEAS E CARD SDK a fost actualizată și publicată de către CNAS în secțiunea dedicată furnizorilor din softul medical,  rezolvând problema semnării cu cardurile noi. Problemele raportate de furnizori legate de activare sunt în curs de analiză și rezolvare de către echipa CNAS urmând ca,  în cel mai scurt timp să fie publicată o nouă versiune a librăriei complet funcțională.Precizăm că atât cardurile, cât șI cititoarele în sine nu prezintă probleme  de funcționare sau compatibilitate” se arată într-o informare a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

 

Instituția admite că există o singură problemă  și anume, la nivelul librăriei soft, însă dă asigurări ferme că aceasta va fi actualizată în cel mai scurt timp posibil.

 

După cum a precizat și președinta CJAS Satu Mare, ec. Mihaela Curta, între timp problemele semnalate de furnizori au fost remediate, în sensul că au fost instalate acele instrumente informatice care să permită citirea cardurilor, iar în situația celor care au lucrat cu o firmă de software și au avut programe informatice proprii s-a făcut o updatare a lor astfel încât noile documente să poată fi citite, iar serviciile medicale oferite pacienților să poată fi validate.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Se așteaptă lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile cu prima de carieră

 

Populația din satele sătmărene nu prea știe să folosească cardurile

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns