Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DOAR ÎN UE

Abonament foarte scump dacă vrei Facebook fără reclame

Meta a anunțat încă din luna octombrie 2023 că va începe să ofere abonamente plătite pentru Facebook și Instagram în Uniunea Europeană începând din luna octombrie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mulți români au primit încă de marți, 7 noiembrie 2023, o notificare despre această noutate.

 

Cei care plătesc pentru un abonament lunar nu își vor avea informațiile personale folosite în scopuri publicitare, în timp ce cei care nu plătesc își vor vedea în continuare datele colectate pentru a alimenta modelul de publicitate profitabil al Meta.

 

În notificarea primită de români scrie că un abonament lunar este de 69,99 de lei cu taxele incluse. Asta înseamnă 14 euro. Abonamentul va permite utilizatorilor să acceseze atât Facebook, cât și Instagram.

 

Abonamentul este considerat a fi foarte scump, din acest total putând fi achiziționate alte trei servicii populare precum Netflix, Youtube Premium, Spotify. Dar probabil nu se favorizează achiziționarea abonamentului, veniturile din publicitate fiind extrem de mari.

 

Mișcarea vine în contextul în care Meta a întâmpinat critici din partea reglementatorilor, legislatorilor și instanțelor celor 27 de țări ale blocului european, referitoare la modul în care gestionează datele personale ale utilizatorilor pentru a oferi publicitate personalizată. Regimul de confidențialitate al UE a făcut tot mai dificilă colectarea informațiilor personale ale utilizatorilor fără consimțământul expres pentru modul în care acestea vor fi ulterior folosite.

 

Compania a declarat în ultimele luni că va lansa abonamentele doar în interiorul UE, în spațiul economic european extins și în Elveția. Aceste abonamente nu vor fi disponibile pentru cei din afara acestor regiuni și țări.

 

În plus, Meta a anunțat că va întrerupe temporar toate reclamele afișate minorilor în UE, SEE și Elveția începând cu săptămâna începând cu 6 noiembrie. Pauza survine în contextul incertitudinii legale cu privire la modul în care companiile pot utiliza datele copiilor pentru a-i viza online.

 

CITEȘTE ȘI:

Simona Miculescu, aleasă președinta celei de-a 42-a Conferinţe Generale UNESCO

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns