Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Absolvenţii au trecut de istorie şi matematică la bac

Absolvenții au trecut de bacul la mate si istorie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Absolvenţii au trecut de bacul la mate si istorie
Absolvenţii au trecut de bacul la mate si istorie

2583 de elevi din judeţul Satu Mare au susţinut în 3 iulie bacalaureatul la proba obligatorie scrisă a profilului.

Pentru examenul la istorie s-au înscris 737 de candidaţi, dintre care s-au prezentat la centrele de examinare 727 de elevi. Pentru proba scrisă la matematică s-au înscris 1975 de candidaţi şi au venit 1856. S-a înregistrat un singur incident: A fost eliminat pentru tentativă de fraudă un candidat din centrul de examen de la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii ”Ion I.C. Brătianu” Satu Mare.

Astfel, 727 elevi de la profilele umane au susţinut proba scrisă la istorie, iar 1856 elevi de la profilele reale au susţinut proba scrisă la matematică.

La proba de istorie candidaţii au avut ca subiect principal de elaborat un eseu de aproximativ două pagini despre caracteristicile statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea.

Examenul de matematică s-a desfăşurat în funcţie de specialitatea aleasă. Subiectele au fost de patru tipuri în funcţie de gradul de dificultate: M1 pentru profilul matematică-informatică, M2 pentru ştiinţele naturale, M3 pentru profilul tehnologic, M4 pentru profilul pedagogic. Candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte cu matrice, polinoame şi probleme de geometrie.

După spusele majorităţii candidaţilor subiectele au fost accesibile, atât la istorie, cât şi la matematică.

“N-a fost greu, ne-am aşteptat la subiecte mai grele, în general toţi cei care se află aici îşi vor lua cinciul”, ne-a spus Sima Daniela, absolventă a clasei a XII-a D de la Colegiul Tehnic Gheorghe Dragoş Satu Mare.

“Primul subiect a fost mai uşor, restul mai greu” – am aflat de la Bâlc Onisim, fost elev al clasei a XIII-a H, de la Colegiul Tehnic Gheorge Dragoş.

O atmosferă pozitivă ne-a aşteptat şi în faţa Colegiului Naţional Ioan Slavici. Mergând spre instituţie am aflat de la un elev care a susţinut bacalaureatul la matematică că subiectele au fost de o dificultate medie.

“Nu ne-am aşteptat la ceva greu, au fost accesibile subiectele la istorie” ne-a spus Alexandra Szabo, absolventă a clasei a XII-a F de la Colegiul Naţional Doamna Stanca.

Absolvenţii Colegiului Naţional Mihai Eminescu ne-au spus acelaşi lucru, că subiectele nu au fost foarte dificile. În principiu, tinerii sunt încrezători în forţele proprii.

Vineri, 5 iulie, se va desfăşura ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării la una din disciplinele: Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie, Sociologie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns