Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CREATIVITATE ȘI DISTRACȚIE

Activități diverse pentru copii și părinți la Muzeul Județean 

Activități diverse pentru copii și părinți la Muzeul Județean 
          Pentru ca o vizită la Muzeul Județean Satu Mare să fie una reușită, este recomandat ca cei mici să fie implicați direct în alegerea activităților.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

           

 

 În această perioadă, părinții, profesorii și elevii sătmăreni pot alege să aibă o experiență plină de învățare, creativitate și distracție printr-o vizită la Muzeul Județean Satu Mare. Activitățile interactive sunt concepute pentru a încuraja cunoșterea, curiozitatea și colaborarea între membrii familiei, făcând din fiecare colț al muzeului o oportunitate de explorare și conectare.

 

 

Activitățile sunt diverse și dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

 

Cei interesați de vânătoare de comori prin muzeu primesc hărți sau liste cu obiecte ce așteaptă să fie descoperite în colecțiile de bază ale muzeului. Activitățile se pot constitui în jurul următoarelor tematici: „Găsește cea mai veche piesă din muzeu” sau „Identifică un obiect cu un animal sculptat pe el”.

 

Ateliere creative sunt dedicate picturii și desenului și vor avea drept scop recrearea artefactelor sau lucrărilor de artă expuse. Se poate opta și pentru modelaj, iar participanții vor realiza obiecte inspirate din perioada istorică sau cultura muzeului. În ceea ce privește crafting-ul, copiii interesați vor avea posibilitatea să creeze măști, amulete sau colaje cu tema expoziției.

 

Jocurile educative le oferă posibilitatea celor mici și celor mari să petreacă împreună timp de calitate. La jocurile de rol, copiii și părinții se pot costuma ca personaje istorice sau artiști și pot recrea povești din trecut.
Cultura generală a participanților poate fi verificată prin activitatea “Întrebări și răspunsuri”. Este vorba despre mini-concursuri legate de obiectele expuse.

 

Copiii curioși din fire vor avea de rezolvat misiuni interactive: Participanții rezolvă mistere pe baza informațiilor descoperite în muzeu.

 

Nu se poate ca o instituție de cultură precum Muzeul Județean Satu Mare să nu ofere și tururi ghidate interactive. Ghidul transformă vizita într-o poveste captivantă, adaptată atât copiilor, cât și adulților. Acestea pot include demonstrații practice sau provocări pentru participanți.

 

Experimentele și demonstrațiile nu vor lipsi nici ele. În fapt, va fi vorba despre demonstrații sau activități în care cei mici învață despre natură și mediu.

 

Vizionările multimedia reprezintă și ele un mijloc interactiv de a atrage vizitatorii la Muzeu. Este vorba despre filme scurte, proiecții 3D sau realitate virtuală, care îi introduc pe participanți în diverse epoci sau culturi.
Totodată, familiile pot face fotografii speciale în zone amenajate tematic (de exemplu, cu costume sau în fața decorurilor inspirate din muzeu).

 

Nu vor lipsi nici poveștile interactive pentru copii. Ghidul poate citi sau povesti istorii din epoca expusă, implicând copiii în poveste, prin întrebări și activități.

 

 

Cum trebuie să se pregătească sătmărenii pentru vizita la Muzeu?

 

 

Pentru ca o vizită la Muzeul Județean Satu Mare să fie una reușită, este recomandat ca cei mici să fie implicați direct în alegerea activităților.

 

“Pregătiți-vă să participați activ alături de cei mici, pentru a face experiența mai memorabilă. Programați-vă timpul astfel încât să puteți explora și pe cont propriu, la final.

 

Aceste activități asigură o zi plină de distracție și descoperiri, care vor rămâne în amintirea întregii familii!”, au precizat reprezentanții instituției de cultură.

 

Înscrierile se pot face la coordonatorul Sima Alexandra, la numărul de telefon 0763738984. Prețul unui bilet pentru adulți este de 40 lei, iar pentru copii, 10 lei.

 

Materialele utilizate și vizita muzeului sunt incluse în preț.

 

Grupul se formează pe baza programărilor telefonice, în programul de vizitare al muzeului, de marți până vineri, între orele 10:00-16:00, maxim 3 ore. Sâmbăta, programul este între orele 10:00 – 16:00, maxim 3 ore. Pentru a se constitui un grup este nevoie de cel puțin 15 persoane.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*